Norge byr på veldig mange fine sykkelturer. Ja, det kan være bratt og kronglete noen steder i landet, men det betyr ikke at opplevelsen ikke er slitet verdt. Du kan rett og slett sykle fra fjord til fjell, alt etter hvilket landskap du gjerne vil oppleve. En sykkelferie er både miljøvennlig og godt egnet for hele familien. I tillegg opplever du landskapet på en helt annen måte når du sykler. Turen går langsommere og du føler deg mer i ett med omgivelsene enn når du kjører i bil.

Bratt men herlig

Trollstigen er en fantastisk vei å sykle. Ja, her er det bratt, men du får en fantastisk utsikt fra toppen. Her får du oppleve både fjord og fjell underveis, for det anbefales å starte i Åndalsnes. Vær oppmerksom på at strekningen er veldig trafikkert om sommeren, så det lønner seg å sykle om våren eller seint på sommeren for å unngå den travleste tiden. Rallarvegen er en av de mest populære sykkelturene i Norge. Du kan sykle hele 210 km og turen passer for hele familien. Hvis du sykler tidlig i sesongen kan det være en del snø på fjellet, så sjekk vær og forhold før avreise. Du kan ta toget eller kjøre bil til Haugastøl, og leie sykkel der. Alternativt kan du starte fra Finse. Første del av turen går gjennom fjellnatur, før det går nedover mot Flåm.

Stølsvidda i Oppland har en rundtur som kalles Mjølkeveien, der du sykler gjennom et aktivt setermiljø. Det er mange veier og rutemuligheter, og du kan gjøre turen så lang eller kort som du ønsker. Hvis du vil overnatte innendørs, bør du bestille på forhånd.

Hjerkinn-Dovre er en fin sykkelstrekning som tar deg gjennom høyfjellsnatur og setergrender. Du kan se mange kjente fjelltopper underveis.

En annen sykkelrute i fjellet er strekningen Geilo – Kongsberg. Her sykler du over hele tre fjelloverganger. Hvis du skaffer skyss til Ånevatn blir turen lettere, med mer utforbakke.

Sykkelturer langs kysten

Kystriksveien i Nordland er en fin sykkelrute. Helgelandskysten har Norges største skjærgård. Du kan bruke båt for å komme deg ut til øyer i området, eller sykle over bruer der det er mulig. Det anbefales for eksempel å sykle over Vega og ta båt derfra til Herøy. Deretter sykler du til Dønna, som blant annet er kjent for havørnene sine. Du kan også ta ferge videre derfra. Mulighetene er mange i dette området av landet.

Nordsjøruta på Jæren går gjennom et fint og variert landskap. Langs ruten finner du severdigheter, museer og kjente sandstrender. Når du kommer til Stavanger, bør du se på trehusbebyggelsen og besøke oljemuseet. Lær om oljen som ga Norge rikdom. Vil du søke din egen rikdom, kan du jo prøve lykken med Norsk Fotball Betting, og sikre deg litt ekstra penger til en ferietur eller en ny sykkel.

Atlanterhavsveien er også imponerende fra sykkelsetet. Denne veistrekningen tar deg fra Molde til Kristiansund, og kalles en av verdens vakreste veistrekninger. Det er mange bruer underveis, men deler av turen får også via ferge. Men fergeturene gir deg selvsagt muligheten til en rast, og du kan få deg litt å spise.

Telemarkskanalen på sykkel

Telemarkskanalen kan by på en koselig sykkeltur eller du kan velge en mer anstrengende rute. Du kan ta kanalbåten for å komme deg til den steile naturen ved Bandaksjøen. Her ligger blant annet berømte Dalen hotell. Følg mindre trafikkerte veier tilbake. Her er det noen bratte bakker som krever litt anstrengelse, men det er turen verdt.

Alternativt kan du ta Sørlandsbanen til Lunde stasjon og sykle derfra. Denne ruten er lettere og passer fint dersom du har med hele familien. Begge disse turene tar deg med til Fjågesund. Der kan du hoppe på båten og bli med til Ulefoss, før du sykler til Eidsfoss.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her