Hjem Reiseinformasjon

Reiseinformasjon

Bergen er lett tilgjengelig fra hele verden. Det er direkteruter fra de største transporthubene i Europa til Bergen (Amsterdam, Barcelona, København, Helsinki, London,  Milano, Paris, Oslo og Rekjavik). Bergen internasjonale lufthavn Flesland, ligger bare 18 km fra sentrum. Bergen er også Norges ledende cruisehavn med mer enn 350 anløp. Det er direkte fergeforbindelser til kontinentet, og det er gode vegforbindelser til resten av Norge.


Bergen er lett tilgjengelig fra hele verden. Bergen internasjonale lufthavn Flesland er lokalisert kun 18 km fra sentrum.
(Illustrasjon: Avinor)

Fly

Bergen internasjonale lufthavn Flesland (BGO) har i dag direkte flygninger til mer enn 74 destinasjoner, Amsterdam, Barcelona, Helsinki, København, London, Oslo, Paris, Milano, Stockholm and Reykjavik.

Ruten Oslo-Bergen er en av de best utviklede i Europa med mer enn 30 daglige avganger. Flyforbindelsene mellom de andre store byene i Norge og Bergen er også gode. Via Oslo internasjonale lufthavn Gardemoen er det direkte ruter til over 100 destinasjoner.

For mer informasjon se  Avinors hjemmeside.

Bergen internasjonale lufthavn Flesland ligger kun 18 km fra Bergen sentrum. Det er nå to motorveier som leder til flyplassen (henholdsvis sør og vest), og i 2016 vil Bybanen være ferdig utbygget dit. Det er også svært god dekning med Flybuss og Taxi til og fra flyplassen.


Bergen internasjonale lufthavn Flesland slik den vil stå ferdig etter utbyggingen i 2017. (Illustrasjon: Avinor)

Båt

Det er flere muligheter dersom man ønsker å reise til Bergen sjøveien. Fjord Line har daglige avganger til Danmark (Hirtshals). Nye ferger ble satt inn i 2012, hver med en kapasitet på 1.500 passasjerer og 400 biler (200 campingbiler) pluss 20 trailere. Fergen besøker Stavanger på ferden fra Danmark.

Foruten fergerutene til Bergen er det en rekke andre fergeruter til kontinentet fra andre norske byer. Alle disse blir viktige under Sykkel-VM 2017. Fra Danmark er det ferger til Kristiansand, Larvik og Oslo. Fra Tyskland er det daglige ferger til Oslo.

Hurtigruten har daglige avganger fra Bergen til Kirkenes, og kombinasjonen av en tur med Hurtigruten og Sykkel-VM i Bergen kan bli attraktiv.

Ekspressbåtene har daglige avganger til Sunnhordland, Rosendal og Sogn & Fjordane.

Bergen er en av Nord-Europas største cruise havner med rundt 350 anløp og mer enn 500.000 passasjerer. Bergen Havn er perfekt lokalisert i forhold til løypene og vi kan vente oss at flere cruise skip vil bruke muligheten til å kombinere fjord cruise og VM cruise.

Tog

Bergen jernbanestasjon ligger bare to minutter fra start/målområdet på Festplassen. Bergensbanen fra Oslo-Bergen har flere daglige avganger. Denne togreisen er flere ganger kåret til en av verdens vakreste, og den er noe helt spesielt når fjellet ligger badet i de flotte høstfargene.

Via Oslo er det gode togforbindelser til Sverige og andre norske byer i Sør-Norge.

Bil og buss

Bergen er også lett tilgjengelig via bil fra resten av Sør-Norge. Beregnet kjøretid fra Oslo er mellom 7-8 timer, noe kortere fra Larvik og Kristiansand.

NOR-WAY buss ekspress kjører flere ruter til Bergen. Det er daglige avganger fra Oslo, Lillehammer, Stavanger,Skien, Kristiansand, Trondheim og Sogndal.