Man trenger ikke å være en ekspert på Bergen for å forstå hvilket vær som Bergen stort sett har. I Bergen så regner det mer enn de aller fleste andre steder i Norge, det betyr ikke at man ikke har soldager i Bergen. I snitt så regner det 200 dager i året i Bergen men det har også noen veldig fine dager når først solen skinner.

Det er faktisk nok sol i Bergen til at man kan drive med lønnsom produksjon av strøm med solcellepaneler hvis man skal tro nettsiden Solcellepaneler.com. Selv om det er en liten digresjon så gir det en indikator på at det ikke bare regner i Bergen. For selv om det regner ofte i Bergen så er det nemlig skiftende vær der. Dette kommer av at Bergen ligger lokalisert med fjell rundt seg og nærheten til nordsjøen som gir et raskt skiftende vær. Det er derfor ikke uvanlig at man om sommeren må ha på seg shorts og ta med en paraply samtidig.

Hvis du planlegger en sykkeltur til Bergen så er du nødt til å være klar for både sol og regn. Det betyr at du bør praktisere det å ha på deg sykkelklær i lag og ikke minst ha på deg solbriller.

Når er det best å reise på sykkeltur i Bergen-området?

Været i Bergen er veldig vanskelig å forutse men det er noen måneder som rett og slett er bedre enn andre. Hvis du har mulighet til å velge deg en måned hele året så er våren et godt utgangspunkt. Da er det gjerne mindre regn enn f.eks det man får på høsten og du får heller ikke den ekstreme varmen som til tider har herjet i perioder på vestlandet.

Hvis det er en måned du burde holde deg hjemme så er dette defintivt desember. Dette er en måned som er kjent for å piske regn og vind. For de som har prøvd å ta fatt på to hjul i denne måneden så er anbefalingen klar, styr unna denne måneden.

Er det ikke bare å sjekke været?

Værmelding for Bergen er faktisk ganske så nøyaktig. Dette kan nok komme av at Bergen faktisk har en ganske viktig rolle i norsk offshore-virksomhet. Utenfor Bergen så ligger en av de største helikopter-hubene til nordsjøen. Dette gjør at det er faktisk samfunnskritisk med gode værmeldinger for Bergen.

Vi anbefaler derfor at man alltid sjekker været før man reiser ut på sykkeltur. Det finnes flere nettsider som melder været men vår favoritt er Pent.no for her kan du sammenligne de forskjellige værmeldingene og du kan selv komme til en konklusjon.

Til slutt vil vi avslutte med at det finnes faktisk ikke dårlig klær, bare dårlig vær!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her