Det finnes flere morsomme historier om hvor mye det egentlig regner i Bergen. Kanskje har du hørt den med turisten som spør en bergenser, «Regner det alltid her?». Bergenseren svarer, «Jeg vet ikke, for jeg er bare ti år».

Heldigvis er det ikke helt så ille, men det er faktisk slik at Bergen er i særklasse når det gjelder nedbørsdager sammenlignet med andre store norske byer. Omtrent 200 nedbørsdager i året plasserer byen langt foran både Oslo, Kristiansand, Trondheim og Tromsø. Derfor må det jo også finnes mye morsomt å gjøre i Bergen på en regnværsdag?

Det finnes ikke dårlig vær – bare dårlige klær

Til å begynne med er det selvfølgelig viktig å trekke frem det gode gamle ordtaket om at det ikke finnes dårlig vær – bare dårlige klær. Å dra til Bergen uten paraply er risikosport hvis du ikke vil bli bløt. Skikkelig regntøy og støvler kan også komme godt med.

Husk på at Bergen er en kystby, med alt hva det betyr av fisketradisjoner, utallige øyer, flotte strender og mye mer. En bonus: værforholdene kan være relativt forskjellige hvis du kommer deg litt ut på øyene utenfor Bergen.

Uendelige muligheter med nettbaserte spill og annen underholdning

Hvis du er på en kort ferietur til Bergen, vil du sannsynligvis få med deg mest mulig i løpet av kort tid. Likevel er det uten tvil lov å slappe av med noe nettbasert underholdning, som for eksempel strømming eller pengespill på nett. Utvalget er dessuten uendelig, sjekk disse omtalene for Rizk hvis du vil se nærmere på en av de største aktørene med fokus på Norge.

Det finnes mange flotte kafeer i Bergen, og det kan være deilig å synke ned i en god stol og høre på regnet som slår mot vindusruten.

Lagunen – uendelige handlemuligheter

Lagunen er ikke et hvilket som helst kjøpesenter, målet er faktisk å bli en urban «by i byen» ved å bygge ut med flere leiligheter og andre tilbud. Etableringen av bybanen har også gjort det mye enklere å komme seg til Lagunen med offentlig transport, noe som selvfølgelig gjør kjøpesenteret ekstra relevant for turister. Husk også på at bybanen nå går helt til Flesland!

På Lagunen finner du alt du kan ønske deg av butikker og spisesteder, men i tillegg også kino og andre servicetilbud. Hvis været er helt forferdelig, kan du uten problem bli hele dagen på Lagunen.

Mange forskjellige museer å velge mellom

Bergen har selvfølgelig en mengde museer å by på, i tillegg til det velkjente Akvariet i Bergen og Fløibanen. Edvard Griegs Museum på Troldhaugen tar imot en mengde turister fra hele verden, og det er mulig å få med seg på Griegs hjem, komponisthytte og grav. Ved Lille Lungegårdsvannet finner du Kode og Bergen Kunsthall.

Bryggen er noe av det som virkelig utmerker Bergen, og det dreier seg da ikke bare om fantastisk trehusbebyggelse, koselige restauranter og morsomme butikker. Du finner også mange små og store museer på Bryggen, inkludert Det Hanseatiske Museum & Schøtstuene, Rosenkrantztårnet og Bryggens Museum. Den strategiske beliggenheten gjør disse museene perfekte hvis regnet plutselig høljer ned når du er på Bryggen.

Til slutt: husk på ikke å la litt regn ødelegge dagen din. Det regner i Bergen – det er helt enkelt en del av byens sjel.

Bilde av Nextvoyage: https://www.pexels.com/nb-no/bilde/fjell-take-takete-innsjo-3580098/

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her