Bergen er omgitt av syv fjell, og er derfor den perfekte plassen for en turferie. Enen du vil ha en lett tur eller en lengre tur, så er Bergen et flott sted for turgåere.

Teknologien har fundamentalt endret måten vi går turer på, mye ettersom den har gjort drastiske innvirkninger på andre områder av livene våre. Fra nyttig informasjon til forberedelsene, til klærne som brukes under turen, til navigasjonsverktøyene som brukes hele veien, til den styrken folk føler generelt (og spesielt når de går alene), er det tydelig at teknologien har banet vei for både nybegynnere og dyktige turgåere.

Teknologien har også bidratt til at man som turgåer enkelt kan bytte utysyr til noe lettere som igjen bidrar til at man redusrerer pakkevekten i sekken. Navigasjon er et annet verktøy som har gjort det enkelte å gjennomføre turer på en sikker og tygg måte. Alle disse faktorene har bidratt at mindre erfarene turgåere kan dra på turer alene. Innvirkingen fra teknologi har ikke bare forandrer turer, men også andre braansjer. Den dag i dag så kan man se forskjellige serier og filmer via strømmetjenester som HBO, men også migrering av forskjellige klassiske nettspill som Poker på mobilen, Kabal og sjakk. Videre har teknologien gjort at man enkelt kan bestille klikk og hent hos Apotek1, og hente varene innen en time. Teknologien har med andre ord bidratt til å forandre livene våre de siste ti årene.

Gå tur i Bergen Sentrum

Sentrumsområdet er perfekt for uformelle spaserturer, spesielt ved Bryggen og rundt innsjøen ved bygningene til Bergen Kunstmuseum . Et annet godt alternativ fra Fisketorgområdet er å gå langs Nordneshalvøya til akvariet. Vil du ha noe lenger? Gå deretter forbi Bryggen, gjennom festningsområdet og gjennom forstaden Sandviken til du kommer til Gamle Bergen Museum. Men gitt Bergens spektakulære naturomgivelser med fjell i nesten alle retninger, bør alle med den minste interesse for fotturer sette kursen mot fjellene.

Fløyen

Fløyen er lett tilgjengelig fra sentrum takket være Fløibanen, og er utgangspunktet for mange av Bergens mest populære fotturer. Sett av litt ekstra tid her for å nyte utsikten over byen og ta en tur rundt i gavebutikken. Duften fra de nybakte bollene i den tilstøtende kafeen er vanskelig å motstå!

Brushytten er et populært reisemål for nybegynnere da den er godt signert og kun 2 km gange fra toppen av taubanen. I sommersesongen kan kiosken være åpen og servere kaffe og varm sjokolade for å fylle deg opp for turen tilbake. Ikke gå glipp av det flotte utsiktspunktet noen hundre meter før hytta. For å fortsette vandring kan du gå tilbake til sentrum via godt merkede stier, eller fortsette vestover til toppen av Blåmanen og Rundemanen, eller sørover mot Blåmanen.

Fløyen er også start- eller sluttpunktet for den kjente vandringen mellom toppen av Fløibanen og taubanen over på Ulriken. Denne turen er ikke for uerfarne, men den byr på en fantastisk utsikt over byen og dens omgivelser. Mye av turen foregår på ganske eksponert terreng, så tenk på været før du tar turen. Et kart anbefales, og du bør regne med minst fem timer en vei.

Lovstakken

Vest for byen er Lovstakken et roligere alternativ, men likevel har du fantastisk utsikt over regionen. Turen ble ryktet til favoritten til den kjente norske komponisten Edvard Grieg. Det er ulike ruter avhengig av om du går fra byen, kommer til foten av fjellet med buss eller kjører bil.

Den mest brukte turveien fra Bergen sentrum er fra Danmarksplass, men du kan også gå over Puddefjorden bru og opp fra Gyldenpris. Selve fjellturen er på rundt 2,2 km, men du kan doble den avstanden hvis du starter turen fra sentrum.

Damsgårdsfjellet

Et annet av de syv fjellene som omgir byen, Damsgård, er et fint alternativ til Lovstakken vest for Bergen sentrum. Med bare 317 meter over havet er det den laveste av de syv. Den korteste turen er fra Melkeplassen. Fra Olav Kyrres gate kan du ta buss nr. 19, eller du kan gå fra sentrum på ca 45 minutter via Puddefjorden bru. Selve turen er på rundt 5 km.

Stoltzekleiven

Er du klar for 722 trinn? Legg i så fall Stoltzekleiven til listen din. Det er en bratt asfaltert sti og steintrapp opp til Sandviksfjellet og er en av de mest populære stiene i byen. Du kan forlenge stien ved å gå til løypehodet på Fjellveien i Sandviken forstad til Bergen fra sentrum.

Fra toppen av Stoltzekleiven kan du forvente flott utsikt over Sandviken og vannet. Utsikten blir bedre jo høyere du går, og oppmuntrer deg lenger opp trappene! Vel på toppen er det mange som velger å fortsette turen langs Fløyen og ta taubanen tilbake ned til byen. Siden overflaten på trinnene hovedsakelig er av stein (det er noen tretrapper på de bratteste delene), kan det bli glatt etter en regnskur, så vær ekstra forsiktig.

Bruviknipa

Hvis du er forberedt på å reise litt fra Bergen for å starte turen, øker mulighetene betraktelig. En av de mest populære fotturene i den store regionen er Bruviknipa på øya Osterøy. Den godt slitte 4,4 km tur-retur-løypa bør ta de fleste mellom tre og fire timer. Hvis du tenker at du har lyst til å prøve deg på denne turen så bør du gjøre det mellom mars til midten av oktober.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her