Alle whisky-entusiaster vet at en skikkelig whiskybar både har rikelig utvalg av whiskymerker, og riktige glass til denne utsøkte drikken. Whisky skal ikke bare drikkes, den skal smakes på, luktes på og nytes. Et skikkelig whisky glass skal være bredt i bunnen, og smalt i toppen slik ar det er enkelt å lukte på den før man tester ut smaken. I Bergen finnes det flere barer som er gode på whisky, og spesielt vil vi anbefale en som utmerker seg som whiskybar.

Bar Amundsen

Baren som tidligere het Terminus Whiskybar har endret navn, men ikke målsetning. Baren er kjent for sine vennlige og sosiale bartendere, kunnskap om whisky og et enormt utvalg på barhyllene. På Bar Amundsen finner du Bergens største whiskysamling med over 1000 ulike tapninger, og du finner baren på hotellet Grand Terminus. For dem som ønsker å besøke en trivelig bar, men ikke ønsker å drikke whisky har de også et flott utvalg av rød- og hvitvin, øl, sjampanje og konjakk.

De serverer også mat av forskjellige slag: steinovnsbakt pizza, forskjellige småretter og middager, og desserter. Det kokkene fra hotellets kjøkken som står for de forskjellige rettene, og disse har et stort renomme i byen. Baren er beregnet både for hyggelige sammenkomster og whiskysmaking, samt den er møblet med behagelige lenestoler for dem som vil sette seg ned for å lese en bok. Hotellets gjester får også gratis kaffe/te her på dagtid, og gratis aviser.

Bergens beste whiskybar

Baren på Grand Terminus har ved flere anledninger blitt kåret til både byens beste bar, og landets beste whiskybar. I 2008 ble Terminus Whiskybar kåret til Norges beste whiskybar for sin usnobbete fremtoning og sitt rike utvalg. Denne baren er også den eneste i hele Norden som har gullstatus på den offisielle listen «Great Whisky Bars Of The World» som er den høyeste rankingen en whiskybar kan oppnå. Denne tittelen har de fått hele tre år på rad fra 2010 til 2012. I 2011 ble de også kåret til «Bergens beste bar» under Bergen Bar Awards. Sist, men på ingen måte minst, ble de kåret til Bergens beste hotellbar i 2012.

Vi anbefaler alle på det sterkeste å besøke denne baren midt i hjertet av Bergen by, og teste ut det rikelige utvalget av drikkevarer fra skikkelige glass og folk som vet hva de prater om. Men det er ikke bare whisky denne byen kan by på; her kan du lære mer om Bergen og hva byen har å tilby.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her