Det er ikke uten grunn at dørstokkmila er berømt. Når du skal i gang med trening er det å komme over dørstokken det aller vanskeligste. Ikke bare første gangen, men hver gang til du har kommet så langt at du er avhengig av treningen. Sykling er en av idrettene som kan hjelpe deg med å overkomme dørstokkmila litt fortere. Det er rett og slett fordi sykling er så utrolig gøy, og i tillegg er det enkelt. Du trenger ingen store forkunnskaper, de fleste av oss lærte å sykle da vi var barn, men du trenger litt utstyr.

Velg riktig sykkel for deg

Det første og viktigste du trenger når du skal begynne med sykling er selvfølgelig en sykkel. Her finnes det en stor mengde å velge mellom, både innen de ulike kategoriene og prisklassene. For å finne ut hvilken sykkel du skal ha må du altså vite om du skal sykle langs landeveien eller ute i terrenget, og du må vite hvor mye du kunne tenke deg å bruke på innkjøpet.

Dersom det er landeveissykling du ønsker å satse på, trenger du en lett sykkel slik at du sparer på kreftene. I tillegg kan det være smart med et styre som gir deg en god aerodynamisk stilling. Det finnes en mengde utstyr til kan kjøpe til sykkelen din. De gode nyhetene er at du ikke trenger å kjøpe alt på en gang. Utstyr kan kjøpes etter hvert som du føler at du har behov for det, og sykkelen du har kjøpt kan gjøres bedre ved å bytte ut de ulike delene. Dermed er det ikke nødvendig å kjøpe ny sykkel når du har gått fra nybegynner til mer øvet. Alt du trenger å gjøre er å skifte ut de delene som vil kunne gi deg en bedre opplevelse.

Treningstøy som gjør susen

Treningstøy er alltid et viktig punkt når du skal begynne å mosjonere. Dette gjelder også for deg som vil sykle. Her er det tre ting du trenger, nemlig sykkelshorts, sko og overdel. I tillegg er det helt nødvendig med en god hjelm.

Sykkelshortsen bør ikke være en hvilken som helst shorts. Den bør sitte ordentlig, og i tillegg bør den ha en pute i baken som gjør at du sitter godt selv om du skal sykle langt. Trøyen skal sitte godt inntil kroppen, og ikke flagre rundt og skape ubehagelig luftmotstand. Skoene har som formål å sørge for at føttene dine er godt spent fast i pedalene.

Det kan også være lurt å investere i en jakke for litt kjøligere dager, en drikkeflaske for påfyll av væske, solbriller slik at du ikke blir blendet og en refleksvest om du sykler i mørket.

Legg en plan for treningen din

Det hjelper ikke med ny sykkel og mye bra utstyr om du ikke har en plan for treningen. Planen kan være så enkel som at du bestemmer deg for hvilke dager du skal sykle på langtur eller sykle frem og tilbake på jobb. Skriv det ned i kalenderen, og lag en bindende avtale med deg selv.

Strategi og en god plan er nemlig viktig for å komme dit du ønsker. Det er det samme når du, for eksempel, spiller blackjack. Det er ikke strengt nødvendig med en god strategi og planlegging, men det gir deg helt klart en større sjanse til å oppnå gode resultater.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her