Som Norges nest største by og inngangsport til fjordene, er Bergen forståelig nok høyt oppe på listen for byer som burde oppleves i Norge.

Men byen er langt mer enn bare et bra sted å bo på vei til fjordene. Det oser av historie rundt hvert hjørne og her kan du finne noen av landets beste restauranter og attraksjoner.

Vår reiseguide i Bergen vil avsløre alt du trenger å vite om denne byen i vestkysten.

Bergen er et flott utgangspunkt for å utforske de aller beste av de norske fjordene, men du vil gå glipp av mye hvis du ikke setter av minst en dag til selve byen.

Bergensbanen

Hvis du er i stand til det, kan du vurdere å ankomme med Bergensbanen, ofte kåret til en av de beste togreisene i verden.

Topp ting å gjøre i Bergen

Start planleggingen av din reise til Bergen med denne praktiske guiden til de beste severdighetene i Bergen, inkludert:

Bryggen: Turister strømmer hit i tusenvis for å se de fargerike fasadene til disse historiske handelsbygningene, men det er så mye mer å se enn først møter øyet.

Oppsøk noen av byens beste museer, og de eksklusive butikkene gjemt bort i de trange smugene for å lære mer om den viktige historien til denne unike delen av Norge.

Bergen kunstmuseum: Du trenger minst en halv dag for å se bare høydepunktene på KODE, Bergens enorme samling av kunstgallerier som linjer innsjøen Lille Lungegårdsvannet i hjertet av byen.

Hvis du er i tvil, eller hvis du har bregrenset med tid tilgjengelig, kan du spørre på et av mottakene hvor du kan finne den type kunst du interesserer deg mest i.

Fantoft stavkirke: Det kan være vanskelig å besøke noen av Norges stavkirker uten bil, ettersom de typisk ligger på landlige steder. Ikke slik med Fantoft.

Denne kirken ble gjenoppbygd i 1992 som en eksakt kopi av originalen, etter å ha blitt påtent av et medlem knyttet til Norges black metal-musikkscene.

Til tross for at den ikke er original, er det fortsatt verdt et besøk hvis du ikke har planlagt å besøke andre stavkirker i Norge.

Historiske Bergen: Det er så mye historie i denne byen, fra det åpenbare (Bryggen-bryggen og den maritime industrien) til den ikke-så åpenbare, for eksempel spedalsmuseet. Mer om det om et øyeblikk!

Historienerder vil garantert glede seg over oppholdet.

Andre ting du kan gjøre

Gåturer: Hvis du har vært i Bergen mange ganger før eller bare har lyst på å gjøre noe annet, hva med å utforske et av de syv fjellene som omgir byen?

Enten du bare er interessert i en spasertur rundt en innsjø eller en vandretur hele dagen fra byen, finnes det mange nydelige steder du kan gå for å oppleve flotte syn i byen.

Spedalsk museum: Ikke det første man tenker for en hyggelig dag ute kan jeg tenke meg, men dette museet forteller den fascinerende historien om en ganske dyster historie fra Bergens fortid.

Mot slutten av 1800-tallet hadde Bergen den største konsentrasjonen av spedalskepasienter (også kjent som Hansens sykdom) i hele Europa.

Hvor du burde bo

Som et av landets mest populære turistmål har Bergen et godt utvalg av sentrale hoteller, men de er ofte fullbooket under turistsesongen så det kan være lurt å bestille tidlig.

Bestill i god tid for å garantere det beste valget og de beste prisene, ellers kan det hende du må nøye deg med et mindre ideelt sted.

Komme seg rundt

Byen er grei å navigere til fots selv om noen av hotellene ligger i brosteinsgater eller på toppen av åsene.

Bybanen i Bergen

De fleste av severdighetene er sentrale, men for å besøke stavkirken eller noen av overnattingsstedene utenfor byen, må du gjøre deg kjent med Bergens transporttilbud.

Det er et godt bussystem og en utmerket bybanelinje som nylig har blitt utvidet helt til flyplassen på Flesland.

Utover Bergen

Så mye som det er å se og gjøre i Norges andre byer, er det så mange flotte steder innen rekkevidde med buss, tog eller bil.

Hvis reiseruten din tillater det, bør du vurdere en av disse dagsturanbefalingene, som inkluderer ideer for en avslappende fjordlandsby, en båttur og en historisk sildhavn.

TIps for reisende fra utlandet

Før du besøker Bergen, her er en rask sjekkliste over viktige ting å vurdere før du reiser:

Innkvartering: Reserver hotell på forhånd og spar penger
Forsikring: Du burde ikke risikere å reise til Norge uten tilstrekkelig dekning
Leiebil: Det er praktisk å leie bil for reisen for å mest ut av turen. https://sunndalbilutleie.no/ tilbyr rimelige priser for leie av bil og du kan hente bilen direkte på Gardermoen dersom du tar fly til Norge.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her