Norge er et land med fire svært definerte sesonger, og det er ikke alle sporter som er lette å gjennomføre. Heller ikke hvis vi tar landskapet og distansene mellom storbyene i betraktning. Sykling er derimot en treningsform som passer nesten hele året.

Et langstrakt land med fine sykkelmuligheter

Vi bor i et langstrakt land med mange fine veier som innbyr til landeveissykling. Dersom man bor i en storby, er veien aldri spesielt lang før man er ute av sentrum trafikken. Mange riksveier og landeveier er ideelle for å sette seg på sykkelen og trå i vei på pedalene. I tillegg finnes det mange flotte stier i skog og mark. Selv for de som bor i de største byene, har man enkelt tilgang til flotte turstier der man kan sykle offroad. Uansett hvilken sykkelform man foretrekker, finner man det relativt enkelt tilgjengelig uansett hvor man bor.

Kjenn på Tour de France-følelsen

Nordmenn elsker sport, og Tour de France har i mange år vært en klassiker på norske TV-er. Mange har gjort det til en tradisjon å benke seg foran TV-skjermen og følge med på spenningen. De siste årene har vi alltid hatt med norske deltagere i verdens mest populære sykkelritt. Mange har benyttet muligheten til kombinere underholdningsfaktoren med pengespill. Nordmenn er jo tradisjonelt sett glade i å kombinere sports og oddsspill, og på spillnettsteder som Unibet kan man blant annet spille på Tour de France.

Det å kunne kombinere spenningen ved å heie frem favorittene sine i Tour de France, for deretter å legge ut på en egen sykkeltur etterpå, er en perfekt motivasjonsfaktor. Mange er nok raske på å innrømme at de trenger en ekstern motivasjonsfaktor før de kommer i gang med treningen. I så måte er Tour de France den perfekte motivatoren for å komme i gang med syklingen. Samtidig pågår rittet i de norske sommermånedene, som er de beste månedene for sykling i landet vårt. Da er det mindre trafikk på veiene, og du kan kjenne den varmen sommerduften mens du sykler i vei.

Fin treningsmetode for de som sliter med skader

Det er mange helsegevinster ved å sykle, sammenlignet med enkelte andre treningsmetoder. Mange liker å dra på joggetur, men dette kan være svært belastende for kroppen. Sykling er en mer skånsom treningsmetode for muskler, ledd og skjelett. Det er enkelt å justere belastningen også. Du kan tilpasse gir og velge hvilken type vei du ønsker å sykle på. I tillegg er sykling en ideell måte å komme nærmere naturen på. Når du sykler kommer du deg raskt langt av gårde, noe som gjør at du kan ta turen ut av de travle sentrumsområdene. I tillegg kan man benytte sykkelen for å komme seg til jobb, noe som gir helsemessige gevinster. Ved å sykle til kontoret er man også med på å redusere forurensningen. Dermed er det positivt både for egen helse, og for samfunnets totale helse, ved å redusere utslipp fra biler og kollektivtransport.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her