Hvis du er ny på å ha tregulv i hjemmet, kan dette være en nyttig artikkel for deg. Tregulv ser vakkert ut og gir varme og stil til innredningen til et hus. Den brukes ofte i norske hjem. Imidlertid kan feil vedlikehold og dårlig vedlikehold av tregulv kreve store summer som brukes til å reparere eller erstatte gulvet. Denne artikkelen tar sikte på å dele med deg noen tips til omsorg og vedlikehold av tregulvet i boligen din.

Rengjøring

Støvsuging. Det er viktig å støvsuge gulvet regelmessig. Støvsuging gjør det mulig å fjerne skitt og støv fra mellom treplatene. Smuss kan forårsake riper på gulvet.

Bruk bare rengjøringsprodukter som er spesielt designet for tregulv. Vanlige rengjøringsprodukter kan forårsake varige skader som flekker på tregulv.

Bruk aldri en stor mengde vann til å moppe gulvene. Vann på tregulv kan forårsake permanent skade. Du kan bruke en fuktig klut til å tørke bort søl, men hell aldri vann direkte på gulvet for å tørke gulvet. Bruk heller en lett fuktig mopp (helst med en mikrofiberklut).

Ikke bruk ammoniakk eller eddik på tregulv. Disse kan ‘spise’ gulvet og endre overflaten eller fargen på gulvet.

Kjøkken. Det er normalt at tregulv også finnes i norske kjøkken (og noen ganger i gjestetoaletter). Sørg for å rydde opp søl umiddelbart og tørk gulvet godt.

Generelt vedlikehold

Møbler. Ikke dra møbler over tregulv når du flytter dem. Disse kan forårsake riper. Det kan være fornuftig å bruke møbelknotter under møbelbena.

Farge fra sol. Bruk gardiner eller persienner på eiendommen for å beskytte gulvene dine mot misfarging forårsaket av solstråler.

Sko innendørs. Det er vanlig praksis at en fjerner skoene sine ved døra og være barfot (eller med tøfler) innendørs i Norge. På fester kan det hende at noen mennesker bruker sko innendørs. Sørg for å rengjøre sålene på skoene dine grundig før du går i huset, da skitt og rusk som sitter fast i sålene på skoene dine kan ripe opp gulvet. Vær oppmerksom på at høyhælte sko spesielt fort kan forårsake skade på tregulv. Dersom gulvet har fått skader fra skobruk inne kan du sjekke ut denne guiden for hvordan man kan fjerne skader fra sko fra gulvet.

Kjæledyr. Hold negler og klør trimmet på kjæledyr for å forhindre riper i gulvene. Plasser vannskålene til kjæledyrene dine på et brett for å forhindre sprut på gulvet. Hvis du trener på ditt unge kjæledyr, må du huske å rydde opp i ulykker umiddelbart.

Tepper og matter. Du kan vurdere å plassere tepper og matter med vanntette bunner i områder med hyppige søl. Sørg for å henge opp disse teppene og mattene til tørk hvis og når de blir våte.

Barn. Følg med på barn: det kan være en god idé å la dem spille på lekematter. Småbarn som flere ganger treffer gulvet med et leketøy (for eksempel en Lego-blokk), kan raskt forårsake riper og små hull i gulvet.

Blomsterpotter. Unngå å sette blomsterpotter direkte på tregulv. Potter kan lekke. Sett en tallerken under.

Avriming. Ikke la kjøleskap/fryser stå for å tine uten konstant oppmerksomhet på vann som søler på gulvet.

Kontorstoler. For å unngå skader fra kontorstoler med hjul, bruk en beskyttelsesmatte på gulvet.

Å bo i en utleiebolig vil bli utsatt for erstatningskrav ved slutten av leieavtalen dersom skaden på gulvet anses å være utover normal slitasje. Kostnadene for disse skadene kan være ganske betydelige. I tilfelle problemer med gulvet, må du informere kontaktpersonen og / eller utleieren umiddelbart i stedet for å vente til slutten av leieavtalen.

For mer informasjon om gulv og gulvsliping i Bergen, kan du enkelt kontakte Gulvsliping Bergen. Her vil du finne informativt innhold for hvordan du kan behandle og vedlikeholde gulvet ditt, eller kontakte bruke kontaktskjemaet for å få et uforpliktende tilbud.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her