leiebil i bergen

Stadig flere nordmenn innser at vårt vidstrakte land har mye spennende å by på, og har fått øynene opp for Norgesferier. Hva med å utforske Bergen og resten av Vestlandet sammen med familien neste ferietur?

Start reisen i Bergen

Bergen regnes som Vestlandets hovedstad, og ble grunnlagt av Olav Kyrre så tidlig som 1070. På denne tiden gikk Bergen under navnet Bjørgvin, som betyr «den grønne engen mellom fjellene». Byen har en rik historie og kulturarv, og er en av de eldste store handelshavnene i Nord-Europa. Finn en leiebil i Bergen og en elektronisk kjørebok, og du er klar til å starte bilferien i inngangen til fjordriket. Det er mye å oppleve i Bergen før man tar turen videre. De fleste sørger for å få med seg Bryggen, som er et av de første norskene stedene som ble inkludert på UNESCOs verdensarvliste. Andre populære attraksjoner er Fløibanen som tar deg til toppen av fjellet Fløyen, Fisketorget som har vært populært siden 1200-tallet og Akvariet i Bergen, som er Norges største akvarium. De kulturinteresserte kan glede seg over de mange galleriene og museene i byen, og for å underholde barna kan dere besøke Vannkanten Badeland. Her finner du også Norges lengste vannsklie på hele 120 meter. For de handleglade kan byen også tilby gode og varierte shoppingmuligheter. Bergen har noe for alle i reisefølget.

Source: Unsplash

Det vakre Vestlandet

Det er ikke mye som kan måle seg med den vakre naturen på Vestlandet. Det er ikke uten grunn av cruiseferier langs fjorden på Vestlandet er så populært blant både nordmenn og utlendinger. Med trange og dype fjorder, høye fjell, breer og utallige fosser sørger Vestlandet for en spektakulær opplevelse. Etter du har hentet leiebilen i Bergen, som du enkelt kan bestille via ubterbett, og har utforsket den grønne engen mellom fjellene, kan du sette kursen mot nye destinasjoner på Vestlandet for å oppleve mer vill og trolsk natur. Det beste med leiebil er at man slipper å forholde seg til timeplaner og turistgrupper, slik at du kan være impulsiv og din egen guide. Det eneste du må forholde deg til er tidspunktet og stedet for henting og levering av leiebilen, og alt som skjer i mellomtiden er opp til deg. Hva med å kjøre over Trollstigen i Geiranger, som er Norges mest besøkte turistvei, eller Atlanterhavsveien på Nordmøre, som er en av Norges mest populære naturbaserte turistattraksjoner? En annen populær turistattraksjon er selvfølgelig Preikestolen. Hundretusener tar turen mellom Preikestolen Fjellstue og Preikestolen hvert eneste år. Ikke glem å ta turen innom Hardangervidda nasjonalpark også, som er den største nasjonalparken i Norge.

Source: Unsplash

Avslutt reisen der du selv ønsker

Det er ingen grunn til å begrense seg til et spesifikt område dersom du ønsker å avslutte reisen et annet sted enn den startet. Leiebilfirmaer ønsker å være fleksible for kundene sine, slik at du kan få den ultimate ferieopplevelsen. Du har muligheten til å levere bilen et sted på ruten eller kjøre til en stasjon nær hjemmet ditt. Prisen får du vite på forhånd, og det dukker aldri opp noen ubehagelige overraskelser som ekstra avgifter eller kostnader underveis. Du vil jo helst at det skal gå smidig for seg i svingene når du er på bilferie.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her