Hjem Løyper

Løyper

Bergen og bergensregionen har lagt alt til rette for utøvere, publikum og TV-seere med spektakulære og underholdende løyper som legger forholdene til rette for actionfylte og minnerike ritt.

Bergen og bergensregionen presenterer spektakulære løyper omgitt av fjord, fjell og kystlandskap som man kun kan finne i Norge. Løypene vil gi varierte og forskjellige utfordringer for verdens fremste syklister, noe som vil gi svært underholdende sykkelritt.

Sykkel-VM vil starte med lagtempo for profflag for kvinner og menn. Starten på disse rittene er lagt til den grønne øy-kommunen Askøy rett utenfor Bergen.

Den unike vest-norske kysten danner også bakteppe for avslutningshelgen av VM. Da er det Øygarden og Fjell som er vertskap. Både menn junior og menn elite vil starte i vakre Øygarden. Dette sikrer at hele region vest får ta del i den store sykkelfesten. Samtidig får det internasjonale TV-publikummet se bilder de sent vil glemme.

De individuelle temporittene og fellesstart rundløypen vil alle være i hjertet av Bergen. Starten for temporittene blir lagt til Grieghallen, mens mål for alle rittene er på Festplassen. Dette gir optimale forutsetninger for publikum når hele byen blir omgjort til en stor fansone. Atmosfæren blir spesiell, og hele byen vil syde av VM-stemning under mesterskapet.

Løypene presenterer byens rike kulturhistorie for verden. Haakonshallen, Bryggen (på UNESCO sin verdensarvliste) og Fisketorget dekorerer de siste 2 km av løypene. En panoramautsikt over byen og byfjorden vil møte rytterne når de er på toppen av stigningen opp Ulriken.

Løypene er tilrettelagt rundt offentlig transport og VM-camper. Dette gjør løypene lett tilgjengelige for publikum. Fansoner vil bli etablert mange steder rundt løypene, og alle skal få ta del i Sykkel-VM 2017 under slagordet “Race to Celebrate”.


Foto: Tom Gulbrandsen, Twinhouse