Hjem Flytte til Bergen fra utlandet

Flytte til Bergen fra utlandet


Bergen er en travel by der tradisjon møter moderne livsstil. Det har en lav arbeidsledighet og blomstrende nærings-, kultur- og reiselivssektorer. Det finnes et bredt utvalg av overnattingsmuligheter, fra tradisjonelle trehus til mer moderne leiligheter lenger bort fra sentrum.

Kort om Bergen

Takket være Norges gode velferds-, helse- og utdanningssystemer, har innbyggerne en veldig høy levestandard; Norge er rangert som det beste landet i verden å bo i ifølge OECD (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling). Mens levekostnadene i Norge er høye sammenlignet med mange andre land rundt om i verden, er lønningene generelt også høyere. Bergen har en veldig lav kriminalitetsrate og er en familievennlig by, med en naturlig lekeplass rett utenfor døren. Alle disse grunnene gjør det til et valgt reisemål for mange utvandrere.

I gjennomsnitt opplever Bergen by nedbør på utrolige 220 dager hvert år, og Stavanger er ikke langt etter. På plussiden har kystområdene en tendens til å få mildere vintre.

Klimaet i Bergen

Bergen er kjent for sitt våte klima. På grunn av byens beliggenhet i Nord-Skandinavia, nær sjøen og omgitt av fjell, har byen i gjennomsnitt 240 dager med nedbør hvert år. Sommerdagene kan være ganske varme og solfylte, med gjennomsnittstemperaturer som når 17 ° C i løpet av juli og august. Vintrene er kalde, men de er ikke ekstreme. Temperaturene i januar og februar er rundt 0 ° C.

Gunstig vær om våren og sommeren bringer folk utendørs, noe som gir Bergen sitt surr, mens byens mange rhododendronbusker og laburnum trær gir mye farge.

Visum for Norge

Norge er ikke medlem av Den europeiske union (EU), men det er medlem av Det europeiske økonomiske området (EØS). Dette betyr at borgere i et EU- eller EØS-land ikke trenger oppholdstillatelse og kan bo i landet i opptil tre måneder. Utover dette må folk registrere seg hos politiet som en ansatt, student, person med egne midler eller familiemedlem av en EU / EØS-statsborger med bosted.

Ikke-EU-borgere som planlegger å flytte til Norge – og hvis de ikke har plass på et anerkjent høyere utdanningskurs – vil kreve visum. Det er norske ambassader over hele verden, se norway.info for å finne din nærmeste.

For mer detaljert informasjon om visumregler, ta en titt på vår dedikerte artikkel om Flytting til Norge.

Nyttige ressurser for de som skal flytte til Bergen

Eiendommegler Vest – Boliger til salgs i Bergen, Eiendommegler Vest har oppført over 1000 leiligheter til salgs i Bergen.

Flyttehjelp i Hordaland – Trenger du assistanse med flyttingen til Bergen? Flyttehjelp i Hordaland tilbyr flyttetjenester over hele fylke. Kontakt firmaet ved hjelp av skjemaet på nettsiden for et uforpliktende tilbud.