Vestlandet kan stolt si at de har vill og vakker natur. Men de har også vill og voldsom natur. For å få mest mulig ut av alt det vestlandsnaturen har å tilby, skal man derfor være forberedt på at naturen flekser muskler når man går tur. Her kan du få gode råd til hvordan du nyter vestlandet på alle årstider og i all slags vær.

Regn, regn og atter regn

Vestlandets hovedstad Bergen, også kjent som byen mellom de syv fjell, er berømt og beryktet for å være en av de byene i Norge med flest nedbørsdager. Med 192 nedbørsdager i 2022 er det uten tvil et av de stedene i Norge hvor det kommer mye regn. Hvis du skal besøke Bergen, kan det derfor være en god ide at du medbringer en regnjakke, og et par gummistøvler. På https://www.alfa.no/ finner du et stort utvalg av praktiske og elegante sko, både til regnværsdager, til fjellturen eller til byvandring på brosteinen i Bergens sjarmerende gater. Hvis du ikke allerede har regnklær, kan det anbefales at du sjekker utvalget i butikkene. Bergenserne er erfarne innen regnvær, og butikkene har derfor et bredt utvalg av regnklær, også til deg som ikke har lyst til å la regnværet stoppe deg i å beholde en moderne og elegant stil. Det finnes mange fine regnkåper i butikkene i Bergen. Hvis du blir overrasket av regnværet i Bergen, kan du finne frem til en av byens paraply automater, der du kan erhverve deg en paraply. En ting er sikkert, bergenserne lar seg ikke stoppe bare på grunn av regn, se spennende ting du kan gjøre en regnværsdag i Bergen.

Hardanger- en perle langs fjorden

Hvis du besøker vestlandet om vinteren, skal du selvfølgelig sørge for at du har pakket ullundertøy, vinterjakke og skiklær. Vestlandet kan nemlig tilby snødekte fjelltopper og uendelige kilometer med preparerte skiløyper. Ta derfor skiene med under armen, og ta toget til Voss eller bussen til Kvamskogen. Begge steder kan man tilby skiaktiviteter for hele familien. Hvis du kommer til Vestlandet om sommeren, skal du uten tvil ta turen forbi Hardanger. Hardanger er kjent for nydelige fjorder omkranset av majestetiske fjell, og der er derfor en naturopplevelse helt ut over det sedvanlige. Dette er det også mange turister som har oppdaget. Det pleier derfor å vrimle med bergtatte turister på sommerstid, som er på jakt etter noen dyrebare dråper lokal eplesider. Det kan være en idé at du drar nytte av allemannsretten, og tar et telt med i bagasjen. Du kan helt sikkert finne et idyllisk sted langs med fjorden, der du kan overnatte en natt eller to. For å komme godt gjennom sommeren i Hardanger, skal du ha gode sko som tåler vann og som gir god støtte til ankelen i ulendt terreng. Du skal også ha vindtett regnjakke og ull. Selv om sommeren kan være varm og fin, kan vestlandet ofte få litt humørsvingninger i været. Det kan derfor fort skifte fra nydelig sommervær til voldsomt regnvær. Men i Hardanger kan begge deler være en opplevelse, og gi deg naturopplevelser og minner som du kan leve lenge på.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her