De store ferieplanene gikk i vasken for de fleste av oss i sommer, men hva gjør vel det når vi bor i et så vakkert land? I denne guiden har vi samlet noen av de beste reisemålene i vårt langstrakte land, så her er det bare å finne frem ryggsekken og gjøre seg klar for å gå på tur!

1. Lofoten og Vesterålen

Det kommer nok ikke som en overraskelse at Lofoten står øverst på lista over reisemål i Norge. Dette idylliske stedet tiltrekker seg tusenvis av norske og utenlandske turister som vil se fjell, fjord og hval. Lofoten er drømmedestinasjonen for de eventyrlystne, og tilbyr noe for enhver smak – enten man vil klatre, surfe, eller prøve deilige lokale fiskerettene. Vi kan anbefale å booke et par netter i ei rorbu for den ultimate Lofoten-opplevelsen.

2. Vestlandet

Vestlandet har en selvskreven plass på listen over beste reisemål i Norge. Vår flotteste landsdel imponerer årlig tusenvis av turister med bratte fjell og spektakulære fjorder. Her kan du utforske Geirangerfjorden og Sognefjorden, som er verdens nest lengste fjord. En tur til Vestlandet er heller ikke komplett uten et besøk til Lysefjorden, hvor man kan gå opp på den berømte Preikestolen. I området finnes det mange muligheter for dykking, fisking og padling. De matinteresserte bør også ta en tur til fiskemarkedet i Bergen.

3. Sørlandet

Det finnes ingen grunn til å reise til Syden når vi har Sørlandet! Kristiansand, Sørlandets hovedstad, byr på morsomme aktiviteter for hele familien. I denne idylliske byen kan du blant annet besøke Posebyen, svømme i utebassenget i Aquaramas, spise et godt måltid på Fiskebrygga og ta turen innom dyreparken – en favoritt for barn i alle aldre. Kristiansand er også stedet for deg som savner late dager på stranden. På den hvite Bystranda kan du sole deg under palmene!

4. Troms og Finnmark

Fjord eller fjell? Hva med begge deler? Troms og Finnmark er det største fylket i Norge, og her kan du vente deg fantastiske naturopplevelser. På sommeren kan man ta seg et friskt bad under midnattssola, og på vinteren vil du se nordlyset strekke seg over hele horisonten. Ta turen til Tromsø, hvor du kan besøke ishavskatedralen, kjøre fjellheisen eller dra på nordlyssafari. Helt nord i fylket er Nordkapp, et magisk sted med utrolig utsikt.

5. Trysil

Trysil er nok mest kjent for å være et paradis for ski-entusiaster, men kommunen har i de siste årene satset stort på å tilrettelegge et bredt spekter av sommeraktiviteter. Trysil har faktisk som mål å bli den beste destinasjonen for stisykling. Her finner man flere sykkelparker og turstier for både små og store. På vei ned kan man ta med seg sykkelen i skiheisen. Hvis du vil ha en litt mer aktiv ferie, bør du ta turen til Trysil – enten det er på vinteren eller på sommeren.

6. Svalbard

Føler du deg ekstra eventyrlysten? Da er det Svalbard som gjelder. Svalbard er en vill og vakker øygruppe som ligger halvveis mellom fastlandet og Nordpolen, og her venter fantastiske naturopplevelser. Longyearbyen byr på mange spennende aktiviteter og gode restauranter, og herfra kan du gå på ekspedisjoner ut i villmarken. Svalbard har et helt unikt landskap som i stor grad er uberørt av mennesker, og man kan til og med støte på isbjørner.
Norge er et av verdens mest spennende reisemål, noe som flere og flere har oppdaget i år. Fra Nordkapp i nord til Lindesnes i sør kan man utforske ville naturområder og finne skjulte perler. Og hvis været ikke samarbeider, finnes det flere ting man kan gjøre mens man venter på at det skal lette. Da kan du for eksempel spille på det beste nettkasino på mobilen, lage mat eller planlegge neste etappe!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her