Program

 • Sykkelløp for barn og eldre

  Publikumsarrangement

  Centre of Bergen

  Onsdag
  10:00 - 12:00

 • VM-seminar

  Seminarer

  Ole Bull Scene

  Onsdag
  10:00 - 14:00

 • Sykkelgerilja med BIT20 Klubb

  Kultur og underholdning

  Rasmus Meyers allé

  Onsdag
  12:00 -

 • Show med Vennebyen

  Kultur og underholdning Barn og familie

  Torgallmenningen

  Onsdag
  12:00 - 12:30

 • Store Lungegårdsvann

  Onsdag
  13:00 -

 • Individuell tempo menn elite

  Konkurranseprogram

  Bergen sentrum

  Onsdag
  13:05 - 17:25

 • Sykkel-VM Aktivitetspark

  Barn og familie

  Nygårdsparken

  Onsdag
  14:00 - 18:00

 • Show med Vennebyen

  Kultur og underholdning Barn og familie

  Torgallmenningen

  Onsdag
  16:00 - 16:30

 • Torgallmenningen

  Onsdag
  17:50 (estimated) -

 • The Official After Race Party

  Kultur og underholdning

  Bryggen Arena

  Onsdag
  18:00 -

 • Torgallmenningen

  Onsdag
  18:30 - 19:45

 • Lille Ole Bull Scene

  Onsdag
  21:00 -

 • Dagens høydepunkt

  Sykkeltoget
  Få med deg barnetoget når 1500 barn skal sykle siste delen av VM-løypen. Også de eldre skal få en VM-opplevelse! Kjendiser skal sykle sykehjemsbeboere  i Rick Shaw den siste kilometeren av løypen. Les mer.

  Individuell tempo menn elite
  Tempoen for menn elite vil bli det mest spektakulære temporittet i et VM noensinne. Med målgang på Fløyen vil både rytterne og TV-publikummet få se noe av det flotteste Norge har å by på. Møt opp og lag stemning! Se løypen.

  The Official After Race Party
  Ikke gå glipp av festen under Sykkel-VM på Bryggen arena! Gratis for personer med losjebillett for den dagen. For andre gjester er det mulighet til å kjøpe billetter ved døren for kr. 320 NOK. Les mer.

  Konsert: Klassiske perler med Sjøforsvarets Musikkorps med solist
  Dirigent: Eivind Gullberg Jensen
  Solist: Sopran Mari Eriksmoen
  Ekteparet Gullberg Jensen og Eriksmoen har Europas fremste opera- og konserthus som sine arbeidssteder. Dette er en fantastisk mulighet til å oppleve musikk fra den klassiske musikk- og musikalverden, med verk av bl.a. Grieg, Halvorsen, Mussorgsky, Sjostakovitsj og Puccini, og musikaler som West Side Story og Porgy and Bess. 

  After Race Event: VM-spezial
  Finn Tokvam tar temperaturen på VM-byen i kjent stil med dagsaktuelle gjester. Kjøp billetter og finn mer informasjon.

  Transport

  Vi anbefaler at du går, sykler, tar båt eller buss. Se Skyss sine VM-sider for detaljert informasjon transport og parkeringsmuligheter. Les mer om tilkomst og parkering med sykkel

  Dagens råd onsdag 20.september

  Vil du stå rett ved løypa og se siste delen av rittet som går opp forbi Fløystasjonen opp fra sentrum? Vær tidlig ute og gå opp i løypa i god tid før kl 12:00.  På tidspunktene under vil de ulike delene av løypa stenges og ingen flere publikummere slippes inn. Dette er for å kunne sikre at rytterne kommer seg forbi de smale punktene og krappe svingene uten at man risikerer at publikummerne hindrer syklisten.

  Stengetidspunkter:

  • Svingesystem (fra Fløystasjonen til Skansen Brannstasjon): stenges kl 12:30.
  • Svingesystem (fra Fjellveien og til Skansemyren): stenges kl 12:30
  • Fra Skansemyren og opp til Fløyen stenges kl 13:00


  Hvis det er fullt eller løypa er stengt så vil det være skiltet opp to alternative veier til Fløyen fra bysentrum:

  1. Fra Fløystasjonen bort Lille Øvregaten (sørover), opp Nedre Korskirkeallmenning, via Blekebakken og opp forbi parken ved siden av Skansen Brannstasjon, og derfra videre opp Fløysvingene. PS: Hvis du kan unngå å gå bort til Fløystasjonen er det lurt; der vil det være veldig trangt!
  2. Fra Fløystasjonen bort Øvregaten (nordover), opp Steinkjellergaten, til høyre bort Steinkjellerbakken, opp Nedre Blekeveien og bort Øvre Blekeveien. Følg veiledning fra Løypevaktene videre opp forbi Skansen Brannstasjon, eller gå parken opp til Fløysvingene.

  Generelle råd

  • Å krysse løypa under et sykkelritt må styres nøye for at man ikke skal komme i veien for utøverne eller bli påkjørt av en servicebil. Det er løypevakter ved hvert eneste krysningspunkt, og de vet når det er trygt å krysse. Det er derfor viktig å lytte til beskjedene som gis av løypevaktene.
    
  • Alle som er på jobb i bybildet for Sykkel-VM er frivillige og er der for å sørge for at Sykkel-VM i Bergen blir skikkelig bra. Gi dem en high five eller en klem når du treffer dem!
    
  • Publikumsvertene i grønne refleksvester vet hvor det er «fullt», og de vet hvilke områder hvor man ikke kan gå som publikummer (f.eks Christies gate som man ikke kan krysse fra nord til sør pga mållinja; Festplassen hvor arrangøren har sitt tekniske område; og Strømgaten der alle bussene går). Publikumsvertene er der for å svare på spørsmål og for å sørge for at alle kommer seg dit de skal på beste mulige måte.
    
  • Moralen er: Er det fullt, trangt, og det går sakte å bevege seg fremover eller du står stille fordi køen ikke beveger seg? Snu og finn en annen vei dit du skal eller finn et annet sted langs løypa for å se rittet. Det blir en veldig hyggelig opplevelse for alle dersom alle respekterer byens trange gater og smug og aksepterer at man av og til må finne en rute rundt som kanskje er litt lenger.
    
  • I Byparken er det storskjerm som viser hele rittet. Her er det lov til å stå på gressplenene og det er plass til mange mennesker.
    
  • Har du barnevogn, sykkel, handlevogn, rullestol eller andre ting som ikke vil få plass på et smalt fortau når det står mange publikum langs løypa? Tenk på dette før du går inn til de mest travle områdene, og henvend deg til publikumsvertene for råd. Det er et eget område tilrettelagt for rullestolbrukere i Småstrandgaten, og ikke lås fast sykkelen din til stolper/gjerder o.l – sykkelen kan bli en hindring for forbipasserende og skape problemer på et travlere tidspunkt, f.eks når alle skal hjem samtidig etter rittet. 

  Vær ekstra observant på skilt og veiledning i disse områdene: 
  Bystasjonen og Jernbanestasjonen: For å ikke gå i veien for bussene og bybanen som frakter oss alle inn og ut til byen vil det ikke være mulig å krysse bybanesporet eller Strømgaten. I stedet vil du bli veiledet i disse hovedrutene til/fra kollektivtransport: 
  1) Via Marken til Jernbanestasjonen, til og fra tog, Flybussen og busser som går fra Shuttlebussterminalen (ADO Arena)
  2) Via undergangen mellom Lille Lungegårdsvann og Bergen Storsenter, til og fra Bystasjonen (buss), Bygarasjen, og til Bybanen ut av byen.

  Kong Oscars gate er en smal gate med smale fortau. Fortauene vil på de travleste dagene bli helt fylt av publikummere. På et tidspunkt vil det ikke være plass til flere, og det vil ikke være mulig å gå forbi. Følg veiledning, og finn et annet sted å se rittet hvis det er fullt når du kommer.

  Krysset Kong Oscargate-Vetrlidsallmenningen Bra sted å se løpet, men kan fort hope seg opp med folk.

  Mer informasjon

  Last ned kart
  Trafikkavvikling

  Program
  Kulturkalender

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers