Program

 • VM-seminar

  Seminarer

  Ole Bull Scene

  Torsdag
  10:00 - 14:00

 • Trening Fellesstart

  Konkurranseprogram

  City Centre, Øygarden, Fjell

  Torsdag
  10:30 - 13:00

 • Store Lungegårdsvann

  Torsdag
  13:00 -

 • Sykkelgerilja med BIT20 Klubb

  Kultur og underholdning

  Rasmus Meyers allé

  Torsdag
  13:00 -

 • Publikumsritt - Race to Celebrate

  Publikumsarrangement

  Start: Grieghallen - Finish: Festplassen

  Torsdag
  14:00 - 18:00

 • Sykkel-VM Aktivitetspark

  Barn og familie

  Nygårdsparken

  Torsdag
  14:00 - 18:00

 • Allsang fra Bergen: Sanger og artister fra Bergensregionen

  Kultur og underholdning Barn og familie

  Torgallmenningen

  Torsdag
  19:00 - 20:45

 • Bike-In-kino. Gratis adgang.

  Kultur og underholdning

  USF Verftet

  Torsdag
  20:00 -

 • Lille Ole Bull Scene

  Torsdag
  21:00 -

 • Pyttane/Liatårnet, Fjell kommune. Storskjermoverføring i Bergen sentrum

  Torsdag
  21:30 -

 • Dagens høydepunkt

  Publikumsritt – Race to Celebrate
  Torsdag 21. september er det din tur til å innta hovedrollen under Sykkel-VM. Med full arenadressing og hele byen i sykkelstemning kan du prøve deg i VM-løypen. Denne muligheten vil du ikke gå glipp av! Informasjon og påmelding.

  Konsert: Allsang - Sanger og artister fra Bergensregionen
  Alle sangglade inviteres til en høylytt allsangkveld på Torgallmenningen, der det musikalske temaet er sanger og artister fra Bergensregionen. Christine Guldbrandsen og Claus Sellevoll er allsangverter, og publikum får synge sammen med artister som Ephemera, Tor Endresen, Ove Thue, Serlina, Eirik Søfteland og Myrna Braza. Les mer

  Transport

  Vi anbefaler at du går, sykler, tar båt eller tar buss. Se Skyss sine VM-sider for detaljert informasjon transport og parkeringsmuligheter. Tilkomst og parkering med sykkel.

  Generelle råd

  • Å krysse løypa under et sykkelritt må styres nøye for at man ikke skal komme i veien for utøverne eller bli påkjørt av en servicebil. Det er løypevakter ved hvert eneste krysningspunkt, og de vet når det er trygt å krysse. Det er derfor viktig å lytte til beskjedene som gis av løypevaktene.
    
  • Alle som er på jobb i bybildet for Sykkel-VM er frivillige og er der for å sørge for at Sykkel-VM i Bergen blir skikkelig bra. Gi dem en high five eller en klem når du treffer dem!
    
  • Publikumsvertene i grønne refleksvester vet hvor det er «fullt», og de vet hvilke områder hvor man ikke kan gå som publikummer (f.eks Christies gate som man ikke kan krysse fra nord til sør pga mållinja; Festplassen hvor arrangøren har sitt tekniske område; og Strømgaten der alle bussene går). Publikumsvertene er der for å svare på spørsmål og for å sørge for at alle kommer seg dit de skal på beste mulige måte.
    
  • Moralen er: Er det fullt, trangt, og det går sakte å bevege seg fremover eller du står stille fordi køen ikke beveger seg? Snu og finn en annen vei dit du skal eller finn et annet sted langs løypa for å se rittet. Det blir en veldig hyggelig opplevelse for alle dersom alle respekterer byens trange gater og smug og aksepterer at man av og til må finne en rute rundt som kanskje er litt lenger.
    
  • I Byparken er det storskjerm som viser hele rittet. Her er det lov til å stå på gressplenene og det er plass til mange mennesker.
    
  • Har du barnevogn, sykkel, handlevogn, rullestol eller andre ting som ikke vil få plass på et smalt fortau når det står mange tilskuere langs løypa? Tenk på dette før du går inn til de mest travle områdene, og henvend deg til publikumsvertene for råd. Det er et eget område tilrettelagt for rullestolbrukere i Småstrandgaten, og ikke lås fast sykkelen din til stolper/gjerder o.l – sykkelen kan bli en hindring for forbipasserende og skape problemer på et travlere tidspunkt, f.eks når alle skal hjem samtidig etter rittet. 

  Vær ekstra observant på skilt og veiledning i disse områdene: 
  Bystasjonen og Jernbanestasjonen: For å ikke gå i veien for bussene og bybanen som frakter oss alle inn og ut til byen vil det ikke være mulig å krysse bybanesporet eller Strømgaten. I stedet vil du bli veiledet i disse hovedrutene til/fra kollektivtransport: 
  1) Via Marken til Jernbanestasjonen, til og fra tog, Flybussen og busser som går fra Shuttlebussterminalen (ADO Arena)
  2) Via undergangen mellom Lille Lungegårdsvann og Bergen Storsenter, til og fra Bystasjonen (buss), Bygarasjen, og til Bybanen ut av byen.

  Kong Oscars gate er en smal gate med smale fortau. Fortauene vil på de travleste dagene bli helt fylt av publikummere. På et tidspunkt vil det ikke være plass til flere, og det vil ikke være mulig å gå forbi. Følg veiledning, og finn et annet sted å se rittet hvis det er fullt når du kommer.

  Krysset Kong Oscargate-Vetrlidsallmenningen – Bra sted å se løpet, men kan fort hope seg opp med folk.

  Mer informasjon

  Last ned publikumskart
  Trafikkavvikling

  Program
  Kulturkalender

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers