Program

 • VM-gudstjeneste

  Publikumsarrangement

  Torgallmenningen

  Søndag
  11:00 -

 • Trøorgel eller salmesykkel?

  Kultur og underholdning

  Torgallmenningen

  Søndag
  12:00 -

 • Lagtempo kvinner elite

  Konkurranseprogram

  Bergen sentrum/Askøy

  Søndag
  12:05 - 13:55

 • Store Lungegårdsvann

  Søndag
  13:00 -

 • Show med Vennebyen

  Kultur og underholdning Barn og familie

  Torgallmenningen

  Søndag
  13:00 - 13:30

 • Treblås: Konsert for rare fugler.

  Kultur og underholdning Barn og familie

  Paradeplassen, Bergenhus Festning

  Søndag
  14:00 -

 • Torgallmenningen

  Søndag
  14:15 (estimated) -

 • Lagtempo menn elite

  Konkurranseprogram

  Askøy, Bergen sentrum

  Søndag
  15:35 - 17:25

 • Torgallmenningen

  Søndag
  17:45 (estimated) -

 • Konsert: Jan Eggum med Oslo Strings

  Kultur og underholdning

  Torgallmenningen

  Søndag
  18:15 -

 • Bergen Impro Laug på Cornerteateret

  Kultur og underholdning

  Cornerteateret

  Søndag
  20:00 -

 • Ole Bull Scene

  Søndag
  21:00 -

 • Dagens høydepunkter

  Lagtempo kvinner elite
  Sykkel-VM åpnes offisielt under åpningsseremonien. Det vil bli kulturelle innslag som setter deg i VM-modus. Konkurransene sparkes i gang med lagtempo for kvinner. Lagtempo byr opp til et intenst og fartsfylt arrangement som du ikke vil gå glipp av! Norske Team Hitec Products stiller til start. Les mer om løypen!

  Lagtempo menn elite
  Etter at kvinnene er i mål er det mennenes tur til å trå i gang sitt VM i Bergen. Menn og kvinner kjører identisk trasé, så det vil være mulig å heie frem rytterne i timevis. Hele fem norske lag stiller til start. Les mer om løypen!

  After Race Event VM-spezial
  Finn Tokvam tar temperaturen på VM-byen i kjent stil med dagsaktuelle gjester. Kjøp billetter og finn mer informasjon!

  Transport

  Vi anbefaler at du går, sykler, tar båt eller buss. Se Skyss sine VM-sider for detaljert informasjon transport og parkeringsmuligheter! Les mer om tilkomst og parkering av sykkel!

  Dagens råd lørdag 17. september

  I dag vil det være kort avstand mellom utøverne, det vil si at det kan ta litt tid før du får krysset løypa. Det er lurt å planlegge ut fra dette. Hvis du tar kollektivtransport til Bystasjonen eller Jernbanestasjonen vil det være lett å bevege seg i sentrum uten å måtte krysse løypa altfor ofte.

  Generelle råd

  • Å krysse løypa under et sykkelritt må styres nøye for at man ikke skal komme i veien for utøverne eller bli påkjørt av en servicebil. Det er løypevakter ved hvert eneste krysningspunkt, og de vet når det er trygt å krysse. Det er derfor viktig å lytte til beskjedene som gis av løypevaktene.
    
  • Alle som er på jobb i bybildet for Sykkel-VM er frivillige og er der for å sørge for at Sykkel-VM i Bergen blir skikkelig bra. Gi dem en high five eller en klem når du treffer dem!
    
  • Publikumsvertene i grønne refleksvester vet hvor det er «fullt», og de vet hvilke områder hvor man ikke kan gå som publikummer (f.eks Christies gate som man ikke kan krysse fra nord til sør pga mållinja; Festplassen hvor arrangøren har sitt tekniske område; og Strømgaten der alle bussene går). Publikumsvertene er der for å svare på spørsmål og for å sørge for at alle kommer seg dit de skal på beste mulige måte.
    
  • Moralen er: er det fullt, trangt, og det går sakte å bevege seg fremover eller du står stille fordi køen ikke beveger seg? Snu og finn en annen vei dit du skal eller finn et annet sted langs løypa for å se rittet. Det blir en veldig hyggelig opplevelse for alle dersom alle respekterer byens trange gater og smug og aksepterer at man av og til må finne en rute rundt som kanskje er litt lenger.
    
  • I Byparken er det storskjerm som viser hele rittet. Her er det lov til å stå på gressplenene og det er plass til mange mennesker.
    
  • Har du barnevogn, sykkel, handlevogn, rullestol eller andre ting som ikke vil få plass på et smalt fortau når det står mange publikummere langs løypa? Tenk på dette før du går inn til de mest travle områdene, og henvend deg til publikumsvertene for råd. Det er et eget område tilrettelagt for rullestolbrukere i Småstrandgaten, og ikke lås fast sykkelen din til stolper/gjerder o.l – sykkelen kan bli en hindring for forbipasserende og skape problemer på et travlere tidspunkt, f.eks når alle skal hjem samtidig etter rittet. 

  Vær ekstra observant på skilt og veiledning i disse områdene: 
  Bystasjonen og Jernbanestasjonen:
  for å ikke gå i veien for bussene og bybanen som frakter oss alle inn og ut til byen vil det ikke være mulig å krysse bybanesporet eller Strømgaten. I stedet vil du bli veiledet i disse hovedrutene til/fra kollektivtransport: 
  1) Via Marken til Jernbanestasjonen, til og fra tog, Flybussen og busser som går fra Shuttlebussterminalen (ADO Arena)
  2) Via undergangen mellom Lille Lungegårdsvann og Bergen Storsenter, til og fra Bystasjonen (buss), Bygarasjen, og til Bybanen ut av byen.

  Kong Oscars gate er en smal gate med smale fortau. Fortauene vil på de travleste dagene bli helt fylt av publikummere. På et tidspunkt vil det ikke være plass til flere, og det vil ikke være mulig å gå forbi. Følg veiledning, og finn et annet sted å se rittet hvis det er fullt når du kommer.

  Krysset Kong Oscargate-Vetrlidsallmenningen – Bra sted å se løpet, men kan fort hope seg opp med folk.

   

  Mer informasjon

  Last ned kart
  Trafikkavvikling

  Program
  Folkefesten på Askøy
  Kulturkalender

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers