Program

 • Fellesstart menn junior

  Konkurranseprogram

  Start: Rong - Finish: Festplassen

  Lørdag
  09:30 - 12:45

 • Presentasjon Santini Kolleksjon

  Kultur og underholdning

  Torgallmenningen

  Lørdag
  10:00 - 11:00

 • Show med Vennebyen

  Kultur og underholdning Barn og familie

  Torgallmenningen

  Lørdag
  11:00 - 11:30

 • Sykkel-VM Aktivitetspark

  Kultur og underholdning Barn og familie

  Nygårdsparken

  Lørdag
  12:00 - 18:00

 • Sykkelgerilja med BIT20 Klubb

  Kultur og underholdning

  Skostredet

  Lørdag
  12:30 -

 • I løypen, fra Bontelabo til Festplassen

  Lørdag
  13:00 -

 • Store Lungegårdsvann

  Lørdag
  13:00 -

 • Familiedag i Skostredet med internasjonal stemning

  Kultur og underholdning Barn og familie

  Skostredet

  Lørdag
  13:00 - 17:00

 • Torgallmenningen

  Lørdag
  13:05 (estimated) -

 • Fellesstart kvinner elite

  Konkurranseprogram

  Start: Festplassen Finish: Festplassen

  Lørdag
  13:30 - 17:30

 • Show med Vennebyen

  Kultur og underholdning Barn og familie

  Torgalmenningen

  Lørdag
  16:00 - 16:30

 • Torgallmenningen

  Lørdag
  17:50 (estimated) -

 • Bryggen Arena

  Lørdag
  18:00 -

 • Konsert: Bergensband

  Kultur og underholdning

  Torgallmenningen

  Lørdag
  18:00 - 20:30

 • Lille Ole Bull Scene

  Lørdag
  21:00 -

 • Dagens høydepunkt

  Fellesstart menn junior
  Fellesstart menn junior er en øvelse med store norske medaljesjanser. Hele 4 av de norske rytterne har vunnet internasjonale toppritt denne sesongen. Møt opp og støtt juniorguttene frem til VM-medalje! Les mer om løypen.

  Fellesstart kvinner elite
  Fellesstarten for kvinner elite er et naturlig høydepunkt under VM. Norge stiller med 6 kvinner på start, og målet er medalje! Les mer om løypen.

  The Official After Race Party
  Ikke gå glipp av festen under Sykkel-VM på Bryggen arena! Gratis for personer med losjebillett for den dagen. For andre gjester er det mulighet til å kjøpe billetter ved døren for kr. 320 NOK. Les mer

  Konsert: Bergensrock
  Det er duket for en rocka festkveld på Torgallmenningen når Razika, Real Ones og Eggstokkfestival-vinner Tøfl m.fl. entrer scenen i kveld! Les mer

  After Race Event VM-Spezial:
  Finn Tokvam tar temperaturen på VM-byen i kjent stil med dagsaktuelle gjester. Kjøp billetter og finn mer informasjon.

  Transport

  Vi anbefaler at du går, sykler, tar båt eller tar buss. Se Skyss sine VM-sider for detaljert informasjon transport og parkeringsmuligheter. Les mer om tilkomst og parkering med sykkel.

  Dagens råd lørdag 23.september

  I dag vil det være lett å krysse løypa, fordi det er fellesstart og alle syklistene starter samtidig. Det vil være mange mennesker i sentrum i dag, og mange som skal hjem samtidig med kollektivtransport. Ta hensyn til dette og beregn god tid hjem, følg veiledning fra publikumsvertene. Parkér sykkelen før du går inn i de mest travle områdene i sentrum, og følg veiledning og gå rundt de mest travle områdene.

  Generelle råd

  • Å krysse løypa under et sykkelritt må styres nøye for at man ikke skal komme i veien for utøverne eller bli påkjørt av en servicebil. Det er løypevakter ved hvert eneste krysningspunkt, og de vet når det er trygt å krysse. Det er derfor viktig å lytte til beskjedene som gis av løypevaktene.
    
  • Alle som er på jobb i bybildet for Sykkel-VM er frivillige og er der for å sørge for at Sykkel-VM i Bergen blir skikkelig bra. Gi dem en high five eller en klem når du treffer dem!
    
  • Publikumsvertene i grønne refleksvester vet hvor det er «fullt», og de vet hvilke områder hvor man ikke kan gå som publikum (f.eks Christies gate som man ikke kan krysse fra nord til sør pga mållinja; Festplassen hvor arrangøren har sitt tekniske område; og Strømgaten der alle bussene går). Publikumsvertene er der for å svare på spørsmål og for å sørge for at alle kommer seg dit de skal på beste mulige måte.
    
  • Moralen er: Er det fullt, trangt, og det går sakte å bevege seg fremover eller du står stille fordi køen ikke beveger seg? Snu og finn en annen vei dit du skal eller finn et annet sted langs løypa for å se rittet. Det blir en veldig hyggelig opplevelse for alle dersom alle respekterer byens trange gater og smug og aksepterer at man av og til må finne en rute rundt som kanskje er litt lenger.
    
  • I Byparken er det storskjerm som viser hele rittet. Her er det lov til å stå på gressplenene og det er plass til mange mennesker.
    
  • Har du barnevogn, sykkel, handlevogn, rullestol eller andre ting som ikke vil få plass på et smalt fortau når det står mange tilskuere langs løypa? Tenk på dette før du går inn til de mest travle områdene, og henvend deg til publikumsvertene for råd. Det er et eget område tilrettelagt for rullestolbrukere i Småstrandgaten, og ikke lås fast sykkelen din til stolper/gjerder o.l – sykkelen kan bli en hindring for forbipasserende og skape problemer på et travlere tidspunkt, f.eks når alle skal hjem samtidig etter rittet. 

  Vær ekstra observant på skilt og veiledning i disse områdene: 
  Bystasjonen og Jernbanestasjonen: For å ikke gå i veien for bussene og bybanen som frakter oss alle inn og ut til byen vil det ikke være mulig å krysse bybanesporet eller Strømgaten. I stedet vil du bli veiledet i disse hovedrutene til/fra kollektivtransport: 
  1) Via Marken til Jernbanestasjonen, til og fra tog, Flybussen og busser som går fra Shuttlebussterminalen (ADO Arena)
  2) Via undergangen mellom Lille Lungegårdsvann og Bergen Storsenter, til og fra Bystasjonen (buss), Bygarasjen, og til Bybanen ut av byen.

  Kong Oscars gate er en smal gate med smale fortau. Fortauene vil på de travleste dagene bli helt fylt av publikummere. På et tidspunkt vil det ikke være plass til flere, og det vil ikke være mulig å gå forbi. Følg veiledning, og finn et annet sted å se rittet hvis det er fullt når du kommer.

  Krysset Kong Oscargate-Vetrlidsallmenningen – Bra sted å se løpet, men kan fort hope seg opp med folk.

  Mer informasjon

  Last ned publikumskart
  Trafikkavvikling
  Program
  Folkefesten på Sotra og i Øygarden
  Kulturkalender

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers