Ole Gunnar Solskjær har en massiv sommer foran seg som manager for Manchester United.

Det var bare solskinn og regnbuer i Old Trafford da han ble utnevnt til permanent manager i Mars, og Ed Woodward må ha antatt at de gode resultatene ville fortsette under hans lederskap.

Imidlertid har de røde djevlene blitt vant til samme form som fikk David Moyes, Louis van Gaal og Jose Mourinho fjernet sin stilling hos klubben.

Det ville vært for tidlig å rive opp kontrakten som Solskjær har mottatt, men fans begynner nå å lure på om å gjøre ham til sin heltidsmanager var en god avgjørelse.

NB: Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med Hårtapsnett.no, en norsk informasjonsside for objektiv informasjon om hårtap og hårtransplantasjon.

SOLSKJÆR SLITER MED UNITED

Likevel må klubben vise sin støtte til Solskjær og vil absolutt trenge å gi ham den typen overføringsbakgrunn som Mourinho aldri mottok i sommer.

Dessuten har de siste resultatene ganske enkelt ikke vært gode nok, og rapporter viser at Uniteds sjef har truet med å selge noen spillere som ikke er opptatt av utfordringen. Klubbens forrige trener, Jose Mourinho mener klubben fremdeles har problemer med spillerne, organisasjonen og ambisjonene.

Uniteds dårlige form den siste perioden har blitt godt publisert i media, og kontrasten siden Solskjærs faste stilling trådde i gang er vanskelig å ignorere. Det kan ganske enkelt ikke være en tilfeldighet.

VERSTE SEIERSRATE I HISTORIEN

Hvis Premier League begynte på dagen han fikk en treårig kontrakt, ville United befunnet seg i femtende plass. Tapet mot Cardiff City var spesielt voldsomt.

Men kanskje den statistikken som er mest dårlige er at Solskjær har den verste seiersraten til enhver fast manager i klubbens 141-årige historie.

Normannen har kun sikret to seire av ti kamper siden han tok jobben på heltid, og det har gitt ham en seiersrate på bare 20%, som ligger langt under den neste verste posten til Jack Robson.

Ta en titt på listen nedenfor som viser fotballklubbens 5 dårligste managere målt i seiersprosent gjennom historien:

19. Wilf McGuinness (1969-1970) – 36,78%

20. Herbert Bamlett (1927-1931) – 31,15%

21. Lal Hilditch (1926-1927) – 30,30%

22. Jack Robson (1914-1921) – 29,50%

23. Ole Gunnar Solskjaer (2019-) – 20,00%

Med tanke på at klubbene har hatt over 20 faste managere og over et århundre med historie, blir dette ikke noe hyggelig lesestoff om mannen som er ansvarlig for Old Trafford.

Siden hans utnevnelse under den internasjonale pausen har hans seiersrate falt godt under sine forgjengere, nesten tre ganger så lavt som Fergusson, historiens beste manager målt i seiersrate med 59,67% seiere.

Men det må nevnes at Solskjær ville vært plassert i tredjeplass hvis alle hans resultater ble vurdert, men det er det han oppnår som permanent manager som virkelig betyr noe nå.

Og når det gjelder statistikken, faller han bak ledere som ledet klubben i det 19. århundre og til og med gjennom nedrykk.

Solskjær har gitt løfter til Aftenposten om at han skal jobbe hardt med å gjenreise klubben til tidligere høyder, blant annet med å kjøpe inn nye spillere, men er det til ingen nytte?

Hvis Solskjær skal overleve i jobben og bringe United tilbake til deres ærefulle dager, må han hente formen som – siden han ble gitt kontrollen til Old Trafford – helt enkelt forsvant.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her