Tempo menn U23

Tempoløypen for menn under 23 vil bestå av en kort runde og en lang runde. Birkelundsbakken kommer på den andre runden og vil sørge for stive bein på de siste kilometerne.

Tempoløypen starter ved ved Edvard Griegs Plass utenfor Grieghallen. Først venter den samme 16,1 km løypen som juniorjentene kjørte.

Etter en kort runde og passering på Festplassen, sykler rytterne over Puddefjordsbroen før de tar sørover mot Solheimsviken for andre gang. Bare 2.5 km etter passering møter rytterne en tøff motbakke fra Bøhmergaten til Løbergsveien.

Etter en rask og teknisk nedkjøring til Mindemyren skal rytterne forbi Wergeland. Herfra bærer det raskt forbi Storetveit til Paradis. Løypens virkelige utfordring, Birkelundsbakken, venter her med sine 1,5 km og 16% på det tøffeste. Det blir lagt til rette for en stor fansone i bakken, og rytterne skal virkelig bli heiet frem opp bakken.

Herfra går det fort ned mot sentrum. Når rytterne kommer til Kong Oscars gate vil de møte brosteinen og den krappe høyresvingen opp mot Fløibanen. Videre fortsetter de ut Øvregaten mot Sandviken, før de svinger tilbake mot Bergenhus festning, Bryggen og Fisketorget før det er målgang på Festplassen.

Det er en rask og teknisk løype som vil sette sine krav. Utfordringene kommer i porsjoner, og Birkelundsbakken vil skille klinten fra hveten.

Samlet distanse er 37,2 km.

(Endret 18.09.17 – kl. 18.35)

Mandag 18. september 

Distanse: 37, 2 km

 

Last ned kart

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers