Tempo menn U23

Tempoløypen for menn U23 vil bestå av en lang runde og en kort runde. Birkelundsbakken kommer i den første runden og vil sørge for stive bein på de siste snaue 30 km.

Tempoløypen starter ved ved Edvard Griegs Plass utenfor Grieghallen. Herfra kjører man over Puddefjordsbroen før man tar sørover mot Solheimsviken.

Løypens første motbakke kommer etter 2,5 km fra Bøhmergaten til Løbergsveien. Her får vi den første indikasjonen på hvem som vil være med fra start.

Etter en rask og teknisk nedkjøring til Mindemyren skal rytterne forbi Wergeland. Herfra bærer det raskt forbi Storetveit til Paradis. Løypens virkelige utfordring, Birkelundsbakken, venter her med sine 1,5 km og 16% på det tøffeste.

Det blir lagt til rette for en stor fansone i bakken, og rytterne skal virkelig bli heiet frem opp bakken. Når de er på toppen har de kjørt 9,4 km og er snaut halvveis i løypen. Med tanke på at det er nesten 30 km igjen av løypen blir det viktig å ikke kjøre seg for stiv for tidlig.

Herfra går det fort ned mot sentrum. Når rytterne kommer til Kong Oscars gate vil de møte brosteinen og den krappe høyresvingen opp mot Fløibanen. Videre fortsetter de ut Øvregaten mot Sandviken, før de svinger tilbake mot Bergenhus festning, Bryggen og Fisketorget før det er målgang på Festplassen.

Det er en rask og teknisk løype som vil sette sine krav. Utfordringene kommer i porsjoner, og selv om den tøffeste bakken er etter 7,9 km, vil det bli et jag etter sekunder i den avsluttende bykjernen av løypen. Her blir hvert sekund viktig.

Rytterne passerer Festplassen etter 20,9 km. Da venter den samme 16,1 km løypen som juniorjentene kjørte som avslutning. Selv om ikke den avsluttende delen er like tøff som den lange vil den kreve sitt av allerede slitne ryttere. Her får de ingenting gratis.

Samlet distanse er 37,0 km.

Mandag 18. september 

 

Distanse: 37, 2 km

 

Last ned kart

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers