Tempo menn junior

Tempoløypen for menn junior blir teknisk krevende, og med Birkelundsbakken får rytterne virkelig testet beina.

Tempoløypen starter ved ved Edvard Griegs Plass utenfor Grieghallen. Herfra kjører man over Puddefjordsbroen før man tar sørover mot Solheimsviken.

Løypens første motbakke kommer etter 2,5 km og går opp Bøhmergaten til Løbergsveien. Her får vi den første indikasjonen på åpningsfart.

Etter en rask og teknisk nedkjøring til Mindemyren skal rytterne forbi Wergeland. Herfra bærer det raskt forbi Storetveit til Paradis. Løypens virkelige utfordring, Birkelundsbakken, venter her med sine 1,5 km og 16% på det tøffeste.

Det blir lagt til rette for en stor fansone i bakken, og rytterne skal virkelig bli heiet frem opp bakken. Når de er på toppen har de kjørt 9,4 km og er snaut halvveis i løypen.

Herfra går det fort ned mot sentrum. Når rytterne kommer til Kong Oscars gate vil de møte brosteinen og den krappe høyresvingen opp mot Fløibanen. Videre fortsetter de ut Øvregaten mot Sandviken, før de svinger tilbake mot Bergenhus festning, Bryggen og Fisketorget før det er målgang på Festplassen.

Det er en rask og teknisk løype som vil sette sine krav. Utfordringene kommer i porsjoner, og selv om den tøffeste bakken er etter 7,9 km, vil det bli et jag etter sekunder i den avsluttende bykjernen av løypen. Her blir hvert sekund viktig. Kun den som orker hele veien inn vil ha sjans på verdensmestertittelen.

Tirsdag 19. september

Distanse: 21,1 km


Last ned kart

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers