Tempo menn elite

Tempoløypen for menn elite blir spektakulær med avslutning på Fløyen. Dette er noe helt nytt i VM sammenheng med en tøff avslutning på 3,4 km med gjennomsnittsstigning på 9,1%

Tempoløypen starter ved ved Edvard Griegs Plass utenfor Grieghallen. Herfra kjører man over Puddefjordsbroen før man tar sørover mot Solheimsviken.

Løypens første motbakke kommer etter 2,5 km opp Bøhmergaten til Løbergsveien. Her får vi den første mellomtid og indikasjonen på åpningsfart.

Etter en rask og teknisk nedkjøring til Mindemyren skal rytterne forbi Wergeland. Herfra bærer det til Tveitevannet og Hagersupsvei. Ikke de store utfordringene her, og rytterne svinger venstre i Nattlandsvegen.

Herfra går det fort nedover mot sentrum. Når rytterne kommer til Kong Oscars gate vil de møte brosteinen og den krappe høyresvingen opp mot Fløibanen. Videre fortsetter de ut Øvregaten mot Sandviken, før de svinger tilbake mot Bergenhus festning, Bryggen og Fisketorget før de passerer ved Festplassen og begir seg ut på runde to i den samme løypen.

Rytterne passerer Festplassen etter 16,2 km. Da skal de igjennom store deler av den samme løypen en gang til.

Andre gang de kommer til Vetrlidalmenning starter finalen opp til Fløyen. Vil de bytte sykkel? Eller ta sjansen på å bruke temposykkelen hele vegen?

Avslutningen begynner med 11 krappe hårnålssvinger som kommer tett. Ved Skansen Brannstasjon blir vegen rettere og bredere, men stiger fortsatt jevnt på ca.10%. Like før Skansemyren blir det litt flatere før de sykler inn på den smale vegen mot Fløyen.

Etter passering 1 km igjen kommer det noen bratte svinger igjen, men stigning opp mot 17%.

Siste 500 meter flater det ut, og de svinger ut på utkikksplassen over Bergen, og går så i mål foran Fløyen Folkerestaurant.

Rytterne vil så bli fraktet ned til Vetrlidsalmenning med Fløybanen, og derfra kjørt tilbake til Grieghallen.

Samlet distanse er 31 km.

Onsdag 20. september

Distanse: 31 km

Høydemeter: 592 m

Last ned kart

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers