Tempo Kvinner Junior

Tempoløypen for Kvinner Junior er en litt kortere variant av tempoløypen for de andre klassene. Det er en teknisk løype som likevel kommer til å skille mellom rytterne.

Tempoløypen starter ved ved Edvard Griegs Plass utenfor Grieghallen. Herfra kjører man over Puddefjordsbroen før man tar sørover mot Solheimsviken.

Løypens første motbakke kommer etter 2,5 km og går opp Bøhmergaten til Løbergsveien. Her får vi den første indikasjonen på åpningstempo fra start.

Deretter fortsetter juniorjentene ned til Mindemyren før de kjører opp til Wergeland og videre mot Tveitevannet før de tar Hagerupsvei forbi Langhaugen skole. I dette flotte området vil det være perfekt for sykkelfans.

Løypens høyeste punkt er på Landås etter 7,0 km. Herfra går det fort ned mot sentrum. Når rytterne kommer til Kong Oscars gate vil de møte brosteinen og den krappe høyresvingen opp mot Fløibanen. Videre fortsetter de ut Øvregaten mot Sandviken, før de svinger tilbake mot Bergenhus festning, Bryggen og Fisketorget før det er målgang på Festplassen.

Det er en rask og teknisk løype som vil sette krav til juniorjentene. Samlet er distansen 16,1 km.

 

Mandag 18. september

Distanse: 16,1 km

 

Last ned kart

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers