Tempo kvinner elite

Den tekniske løypen på 21,1 km vil by på mange spennende utfordringer for verdens beste kvinnelige syklister.

Tempoløypen starter ved ved Edvard Griegs Plass utenfor Grieghallen. Herfra kjører man over Puddefjordsbroen før man tar sørover mot Solheimsviken.

Løypens første motbakke kommer etter 2,5 km fra Bøhmergaten til Løbergsveien. Her får vi den første indikasjonen på hvem som vil være med fra start.

Etter en rask og teknisk nedkjøring til Mindemyren skal rytterne forbi Wergeland. Herfra bærer det raskt forbi Storetveit mot Paradis. Løypens virkelige utfordring, Birkelundsbakken, venter her med sine 1,5 km og 16% på det tøffeste.

Det blir lagt til rette for en stor fansone i bakken, og rytterne skal virkelig bli heiet frem opp bakken. Når de er på toppen har de kjørt 9,4 km og er snaut halvveis i løypen.

Herfra går det fort ned mot sentrum via Landås og Kalfaret.

Når rytterne kommer til Kong Oscars gate vil de møte brosteinen og den krappe høyresvingen opp mot Fløibanen. Videre fortsetter de ut Øvregaten mot Sandviken, før de svinger tilbake mot Bergenhus festning, Bryggen og Fisketorget før det er målgang på Festplassen.

Det er en rask og teknisk løype som vil sette sine krav. Utfordringene kommer i porsjoner, og selv om den tøffeste bakken er etter 7,9 km, vil det bli et jag etter sekunder i den avsluttende bykjernen av løypen. Her blir hvert sekund viktig.

Samlet distanse er 21,1 km.

Tirsdag 19. september

Distanse: 21,1 km

 

Last ned kart

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers