Stillinger

Her finner du beskrivelser av stillingene som vi utlyser under Sykkel-VM 2017. Det vil være behov for frivillige med alle slags forskjellige egenskaper og erfaringer.

 

Vertskap

Vertskapsrollen er svært viktig for arrangementet. Det er disse gruppene som står for bevertning, informasjonstjenester m.m. Det er de som skaper den gode helhetsfølelsen rundt arrangementet.

 • Bevertning: Dette er en av de viktigste rollene under VM, og det er mange oppgaver som skal fylles. Bevertning omfatter servering og catering til de frivillige, til aktører som jobber under arrangementet og ikke minst til Hospitality og VIP områdene hvor alle gjestene og publikum vil være. En annen spennende oppgave er jobbe med våre samarbeidspartnere med aktiviteter ut mot publikum. Her søker vi deg som har relevant erfaring, er positiv og har den rette stå-på viljen. Som vert/vertinne spiller man en sentral rolle, og samtidig får man et flott innblikk i VM-arrangementet.

 

 • Kultur & Publikumsrettede aktiviteter: Har du erfaring fra idrettsarrangement, festivaler eller andre kulturtilbud? Er du serviceinnstilt og motivert for å skape folkefest i Bergen? Da er dette oppgaven for deg! Vi trenger frivillige både til publikumsritt, kulturprogram og andre events.

 

 • Miljøagenter: Som miljøagent vil du være med på å holde arenaene rene og grønne. Du vil være behjelpelig med å møte UCI sine miljøkrav. Det er en klar fordel at man har et øye for detaljer og liker å jobbe med og mot andre mennesker.

 

 • Salg & Markedsrelaterte oppgaver: Det vil være en rekke salgs- og markedsaktiviteter under VM. Dette omfatter salg av offisielle VM-produkter, mat og drikke, salg av produkter fra samarbeidspartnere for Bergen 2017 og andre aktører i Expo området. Foruten dette skal det være en rekke markedsaktiviteter før og under mesterskapet. Så er du utadvendt og liker å jobbe med salg og markedsføring er dette oppgaven for deg. Her blir du en viktig bidragsyter for å skape flotte opplevelser under VM.

 

 • Informasjonstjenester: En viktig vertskapsrolle er å kunne gi alle som er tilstede god informasjon enten man er publikum, frivillig eller invitert som gjest til arrangementet. Vi vil tilrettelegge for info-stands på flyplassen, busstasjonen, togstasjonen og i bybildet. Her trenger vi deg som er positiv og serviceminded. Gode språkkunnskaper er en fordel.

 

Innsatsgruppe

Dette er gjengen som redder dagen for de fleste. De er alltid på plass der det "brenner" - ingen oppgaver er for store eller små. Arbeidsdagen er variert, og her jobbes det på kryss av alle seksjoner i hele arrangementet. Dette gir et godt innblikk i organisasjonen, og kjennskap til hva de andre jobber med.

 

 

Funksjonærer

Som funksjonær vil du bli med på å sette sammen de viktigste bitene i dette mesterskapet.

 • Akkreditering: Akkreditering er en form for adgangstegn for deltakere, gjester og arrangører. Her vil du arbeide for UCIs leverandør av akkrediteringssystemet. Dine oppgaver vil være å hjelpe til med å dele ut og lage akkrediteringer til de som ikke er forhåndregistrert. Arbeidsspråk vil primært være engelsk, fordel med kjennskap til andre språk.

 • Sekreteriat: I sekreteriatet har vi behov funksjonærer til å bistå med diverse administrative oppgaver i rittkontoret og annen logistikk. Man bør være i stand til å gjennomføre enkle arbeidsoppgaver på pc.

 • Frivillighetssenteret:  I frivillighetssenteret får du viktige organisering og oppgaver for VMs viktigste ressurs; alle frivillige. Dette innebærer registrering, informasjon og alle hjelp de har behov for. Du bør være i stand til å gjennomføre enkle arbeidsoppgaver på pc.

 • Tidtakning: Denne gruppen skal håndtere forskjellige oppgaver innen tidtakning og start avvikling. Det er et behov for tidtakere som skal rapportere mellom- og passeringstider, målgang, og deretter resultater. I tillegg brukes denne informasjonen til TV-sendingene. Tidtakergruppen vil arbeide under ledelse av Swiss Timing – et firma som produserer tider og resultater fra alle syklegrener- og mesterskap. Swiss Timing trenger assistenter til bl.a. oppsett av passeringssteder og rapportere mellomtider. Arbeidsspråk vil være engelsk.

 • Funksjonærenes ansvar vil være å bistå med diverse administrative oppgaver i rittkontoret og annen logistikk. Man bør være i stand til å gjennomføre enkle arbeidsoppgaver på pc. 

Transport

Biler og MC i og rundt konkurransene. Det er ett krav at alle søkere er fylt 24 år den 01.01.2017

 • MC: Oppgavene for MC vil kreve både førerkort A & A2. Det er behov for MC-Vakter til å bistå med sikkerheten i løypen og MC-Piloter som har med passasjerer med spesielle oppgaver under rittene. Krav til MC-sjåfører: Fylt 24 år innen 01.01.2017, 2 - 3 år med tilsvarende erfaringer fra UCI ritt, nasjonale mesterskap eller Nasjonal Cup. Alt dette må være dokumentert. Plettfri vandelsattest. Gode engelskkunnskaper. 

 

 • Sjåfører:  I Sykkel-VM er det behov for erfarne sjåfører som er en del av selve rittene; Biler med spesielle oppgaver som følger tett på rytterne og er dermed en del av kolonnen. Andre biler kjører gjester (UCI, VIP og sponsorer) og representanter fra presse og media. Disse er ikke en del av kolonnen. Krav til sjåførene er at man er fylt 24 år innen 01.01.2017 og innehar klasse B førerkort og minimum 2-3 år med sjåfør erfaring fra UCI Ritt, Nasjonale Mesterskap og Nasjonale Cuper (Dokumentert). Man må ha plettfri vandelsattest og gode engelskkunnskaper da mye av informasjonen vil komme på engelsk. Andre nødvendige egenskaper er å kunne kjøre godt under press og i stressende situasjoner.

 

 • Transport og Logistikk: Stillingene vil være å transportere frivillige, ledere, offisielle gjester og presse. I tillegg utføres forefallende varetransport. Kravet er at du har hatt førerkort klasse B eller D1 i minimum 5 år og at du kan stå inne for forsvarlig kjøring. Det er en fordel om du er kjent i Bergensregionen.

 

 • Samband: Samband er en meget viktig del av Sykkel-VM. Det er mange stillinger som har behov for samband, det viktigste er under selve rittene. Stillingene som sambandsassistenter vil arbeide sammen med en leverandør. Det vil være oppgaver før og etter konkurransedagene; oppsett, installasjoner, testing mm. Under VM vil det være daglig distribusjon, innhenting og ettersyn av utstyr. Det vil være en stor fordel om du er litt teknisk interessert, har interesse for, og jobbet med, sambandsutstyr – spesielt i store sykkelritt. Engelsk vil være et viktig språk.

 

Løype

Under "Løype" finner du oppgaver rundt det tekniske av løypene. Løyper skal rigges, reklame skal monteres, sikkerheten skal ivaretas og mye mer.

 • Løypevakter: Vi har behov for frivillige til forskjellige oppgaver innen sikkerhet. Som løype- eller arenavakt blir man plassert ved sperringer, kryss eller overganger, for å sikre løypen i trening og konkurranser.

 

 • Rigging: Som rigger er du med å sette ut sperringer langs løypen, og i start-/mål området. Det vil bli gjort en del tunge løft, så det er et krav at søker klarer å løfte et minimum på 15 kg. Det vil være størst behov for riggerne i forkant og etterkant av VM.

 

Sanitet

Sykkel-VM skal ha en medisinsk organisasjon som har ansvar for alt akkreditert personell. Det skal opprettes skadestuer flere steder i Bergen sentrum. Disse skadestuene skal settes opp med medisinsk personell som bl.a. har lang erfaring fra akuttmottak, akuttmedisin, ambulanse arbeider, NLA, mm. Arbeidsspråk vil hovedsakelig være norsk og engelsk. Erfaring fra tilsvarende større arrangement, primært innen sykling, vil være viktig fordel av stillingene.

 • Antidoping: Under Sykkel-VM skal det gjennomføres over 100 antidoping kontroller. Til dette trenger vi følgere – «chaperons». Oppgaven vil være å følge de utøverne som skal til kontroll. Arbeidsspråk vil hovedsakelig være norsk og engelsk. Erfaring fra å være chaperons fra andre sykle konkurranser vil være en absolutt fordel.

 

 • Medisinsk personell:  Sykkel-VM skal ha en medisinsk organisasjon som har ansvar for alt akkreditert personell. Det skal opprettes skadestuer flere steder i Bergen sentrum. Disse skadestuene skal settes opp med medisinsk personell som bl.a. har lang erfaring fra alt innen akuttmedisin (paramedic), ambulanse arbeider, NLA, mm. Arbeidsspråk vil hovedsakelig være norsk og engelsk. Erfaring fra tilsvarende større arrangement, primært innen sykling, vil være viktig fordel av stillingene.

 

Presse & Media

Her gjelder det å være løsningsorientert og strekke seg langt for å sikre at de som skal videreformidle arrangementet via mediekanalene får så gode og effektive arbeidsforhold som mulig.

 • Media: Vi har et stort behov for journalister, fotografer, oversettere med mer. Dere vil være med på å dokumentere og dele de fine historiene og gode øyeblikkene som skapes i og rundt arrangementet.

 

 • Pressesenter: Pressesenteret & mediesenteret vil være i Grieghallen. Her skal det tilrettelegges for at presse & media har de beste arbeidsforholdene. Det skal avholdes mange pressekonferanser og flere møter. Dette er seksjonen for deg som er serviceinnstilt og har lyst på et hektisk og spennende arbeidsmiljø.

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers