SØNDAG 17 SEPTEMBER

Dagens høydepunkter

Lagtempo kvinner elite
Sykkel-VM åpnes offisielt under åpningsseremonien. Det vil bli kulturelle innslag som setter deg i VM-modus. Konkurransene sparkes i gang med lagtempo for kvinner. Lagtempo byr opp til et intenst og fartsfylt arrangement som du ikke vil gå glipp av! Norske Team Hitec Products stiller til start. Les mer om løypen!

Lagtempo menn elite
Etter at kvinnene er i mål er det mennenes tur til å trå i gang sitt VM i Bergen. Menn og kvinner kjører identisk trasé, så det vil være mulig å heie frem rytterne i timevis. Hele fem norske lag stiller til start. Les mer om løypen!

After Race Event VM-spezial
Finn Tokvam tar temperaturen på VM-byen i kjent stil med dagsaktuelle gjester. Kjøp billetter og finn mer informasjon!

Transport

Vi anbefaler at du går, sykler, tar båt eller buss. Se Skyss sine VM-sider for detaljert informasjon transport og parkeringsmuligheter! Les mer om tilkomst og parkering av sykkel!

Dagens råd lørdag 17. september

I dag vil det være kort avstand mellom utøverne, det vil si at det kan ta litt tid før du får krysset løypa. Det er lurt å planlegge ut fra dette. Hvis du tar kollektivtransport til Bystasjonen eller Jernbanestasjonen vil det være lett å bevege seg i sentrum uten å måtte krysse løypa altfor ofte.

Generelle råd

 • Å krysse løypa under et sykkelritt må styres nøye for at man ikke skal komme i veien for utøverne eller bli påkjørt av en servicebil. Det er løypevakter ved hvert eneste krysningspunkt, og de vet når det er trygt å krysse. Det er derfor viktig å lytte til beskjedene som gis av løypevaktene.
   
 • Alle som er på jobb i bybildet for Sykkel-VM er frivillige og er der for å sørge for at Sykkel-VM i Bergen blir skikkelig bra. Gi dem en high five eller en klem når du treffer dem!
   
 • Publikumsvertene i grønne refleksvester vet hvor det er «fullt», og de vet hvilke områder hvor man ikke kan gå som publikummer (f.eks Christies gate som man ikke kan krysse fra nord til sør pga mållinja; Festplassen hvor arrangøren har sitt tekniske område; og Strømgaten der alle bussene går). Publikumsvertene er der for å svare på spørsmål og for å sørge for at alle kommer seg dit de skal på beste mulige måte.
   
 • Moralen er: er det fullt, trangt, og det går sakte å bevege seg fremover eller du står stille fordi køen ikke beveger seg? Snu og finn en annen vei dit du skal eller finn et annet sted langs løypa for å se rittet. Det blir en veldig hyggelig opplevelse for alle dersom alle respekterer byens trange gater og smug og aksepterer at man av og til må finne en rute rundt som kanskje er litt lenger.
   
 • I Byparken er det storskjerm som viser hele rittet. Her er det lov til å stå på gressplenene og det er plass til mange mennesker.
   
 • Har du barnevogn, sykkel, handlevogn, rullestol eller andre ting som ikke vil få plass på et smalt fortau når det står mange publikummere langs løypa? Tenk på dette før du går inn til de mest travle områdene, og henvend deg til publikumsvertene for råd. Det er et eget område tilrettelagt for rullestolbrukere i Småstrandgaten, og ikke lås fast sykkelen din til stolper/gjerder o.l – sykkelen kan bli en hindring for forbipasserende og skape problemer på et travlere tidspunkt, f.eks når alle skal hjem samtidig etter rittet. 

Vær ekstra observant på skilt og veiledning i disse områdene: 
Bystasjonen og Jernbanestasjonen:
for å ikke gå i veien for bussene og bybanen som frakter oss alle inn og ut til byen vil det ikke være mulig å krysse bybanesporet eller Strømgaten. I stedet vil du bli veiledet i disse hovedrutene til/fra kollektivtransport: 
1) Via Marken til Jernbanestasjonen, til og fra tog, Flybussen og busser som går fra Shuttlebussterminalen (ADO Arena)
2) Via undergangen mellom Lille Lungegårdsvann og Bergen Storsenter, til og fra Bystasjonen (buss), Bygarasjen, og til Bybanen ut av byen.

Kong Oscars gate er en smal gate med smale fortau. Fortauene vil på de travleste dagene bli helt fylt av publikummere. På et tidspunkt vil det ikke være plass til flere, og det vil ikke være mulig å gå forbi. Følg veiledning, og finn et annet sted å se rittet hvis det er fullt når du kommer.

Krysset Kong Oscargate-Vetrlidsallmenningen – Bra sted å se løpet, men kan fort hope seg opp med folk.

 

Mer informasjon

Last ned kart
Trafikkavvikling

Program
Folkefesten på Askøy
Kulturkalender

 

 

 

 

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers