Slik kan du oppleve VM

Vil vil at VM skal bli det mest tilgjengelige Sykkel-VM noensinne. Ønsker du å se konkurransene gratis, kan du gjøre det langs løypene og i start- og målområdet. Dersom du ønsker en helt unik opplevelse, kan du kjøpe billetter til dedikerte områder.


Foto: Graham Watson/UCI

Arenaen er gatene i Bergen og området rundt Bergen. De er åpne for alle, men enkelte områder er forbeholdt akkrediterte og de som har kjøpt billetter.

Løypene i Bergen, Askøy, Fjell og Øygarden vil være omgitt av fjordene, fjellene og det spesielle landskapet som særpreger Norge. Løypene gir syklistene varierte og utfordrende løyper og garanterer spenning og severdige konkurranser for publikum og TV-seere over hele verden. Løypene går gjennom hjertet av Bergen, med Håkonshallen, Bryggen og Fisketoget som bakgrunn. Tilgjengelighet for publikum har vært viktig under planlegging av løypene. Alle vil kunne oppleve høydepunktene tett på løypene og målområdet.

Her kan du stå gratis:

 • Sentrum: Medaljeseremonien vil bli midt på Torgallmenningen, tilgjengelig for alle. Mandag, tirsdag og onsdag i VM-uken blir starten av konkurransene ved Grieghallen og målgang de to første dagene blir ved Festplassen. Målgangen på fellesstartene, blir også på Festplassen. Fra Byparken ved Musikkpaviljongen vil du gratis kunne se syklistene på nært hold, og det vil bli tilrettelagt med storskjerm, lyd og salg av mat og drikke. Hele Festplassen vil bli avstengt og vil bare være tilgjengelig for akkrediterte gjester. I sentrum det mulig å stå langs hele løypen der det ikke er fysisk avstengt.  
   
 • Funksjonshemmede:  I Småstrandgaten, i nest siste sving, før målgang på Festplassen, vil det være et område tilrettelagt for funksjonshemmede tett på løypen.   
   
 • Langs løypene: Mange er så heldige at de bor rett i løypen og får orkesterplass i sin egen hage. For oss andre er det fint mulig å stå langs løypene, for å selv se når rytterne posisjonerer seg, suser ned bakkene eller kjemper seg opp bakker som Salmon Hill eller Birkelundsbakken. La kommentator Kjell-Erik Kristiansen ta deg gjennom rundløypen i Bergen med høydepunktene du bør få med deg:
   

   
 • Fløyen Under temporittet, menn elite, onsdagen, blir det start ved Grieghallen og målgang blir på Fløyen. På grunn av de fysiske begrensningene oppe på Fløyen, vil det  være begrenset plass til publikum ved mållinjen på sørspissen av Fløyrestauranten, men her må du være tidlig ute dersom du skal sikre deg en plass. Vær oppmerksom på at det også vil være trangt om plassen på Fløybanen, både for å komme opp og ned.  På veien opp mot Fløyen, er det også fint mulig å stå langs løypen, og kanskje spesielt fra Skansemyren og oppover vil det være populært å stå. Her gjelder det å være tidlig ute. Veien fra Skansemyren og opp, vil bli stengt under rittet. Derfor må publikum være på plass før den tid, ellers må man benytte alternative veier, som for eksempel opp Fløysvingene. Les mer

Kjøp billetter og sikre deg en unik VM-opplevelse!

For deg som ønsker en helt spesiell opplevelse, kan du kjøpe billetter til egne områder, der det er tilrettelagt med skjermer, mat og drikke og opplevelser. Det er flere nivåer på de tilrettelagte fansonene og prisene varierer alt etter hvilken dag det er og  hvilket tilbud du får. 

 • SKOLTEN: Sykkel-VMs største fansone blir på Skolten. Området er løypenært, vil ha en massiv storskjerm, barer, matservering, langbord i telt og live underholdning fra søndag til søndag.
  Les mer
   
 • BERGENS TIDENDE ARENA: Ligger ved Gamle Rådhus og ligger tett opp til målstreken, ved den spektakuklære siste svingen, kun 250 meter før mål. Du kan følge løpet fra tribunen eller på storskjerm og vil også ha tilgang til å kjøpe mat og drikke i tilknytning til tribuneområdet. Les mer
   
 • BRYGGEN ARENA: Kjøper du en billett til Bryggen Arena får du tilgang til det største VIP-området med den beste utsikten til rittet i vårt oppvarmede telt. Underveis kan du selvsagt følge rittet på storskjermene inne. Inne i teltet vil det være både fri bar og fri tilgang til mat tilberedt av gourmetkokker.  Les mer
   
 • DANSKEBÅTEN PÅ FESTNINGSKAIEN: Vår samarbeidspartner Fjordline sin lynraske katamaran og egen verdensrekordholder HSC Fjord Cat, vil i VM-uka ligge fortøyd ved Festningkaien, med gallautsikt til titteljagende syklister som suser gjennom Skolten og innover Bryggen.  Les mer


Askøy, Fjell og Øygarden

Første og siste helgen vil vi vise verden det spektakulære kystlandskapet på øyene som omgir Bergen. Store deler av lokalbefolkningen er mobilisert, og de er klare til å skape en skikkelig folkefest.

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers