Øygarden

Øygarden er det vakre øy-riket nord-vest for Bergen. Det fantastiske kystlandskapet i Øygarden vil prege den avsluttende helgen av Sykkel-VM 2017. Rytterne vil få en opplevelse for livet.

Den fantastiske kysten på Vestlandet er unik. I dette utrolige flotte landskapet finner vi Øygarden kommune 40 minutter nord-vest for Bergen.

Med mer enn 550 øyer, holmer og skjær er Øygarden virkelig en spesiell opplevelse. Menneskene som lever langs kysten er vant til å leve med og av naturen. Landskapet, livet og menneskene er formet av vær og vind. Nærheten til sjøen og de rike natur ressursene har vært grunnlaget for bosettingen i Øygarden.

Øygarden er vilt og urørt. Bølgene ruller inn fra Nordsjøen og kastes med full kraft inn over svabergene inn i de beskyttede små havnene innerst i sundene. Været er stadig skiftende, og det er ikke uvant å oppleve mye vind og mange årstider på en dag. Dette vil garantert by på fine utfordringer for verdens beste syklister i 2017 når hele verdens øyne er rettet mot Øygarden.

For alle som er glad i aktive naturopplevelser er det mange muligheter i Øygarden. Sykkelturer i det flotte landskapet til en av de koselige kafene helt ute ved havgapet, padleturer blant holmene, dykking, klatring og fiske er blant de mest populære. Det er virkelig et sted for aktiv rekreasjon.

Vi finner de store olje og gass fasilitetene på Kollsnes og Sture i Øygarden. Kommunen er dermed en av Norges viktigste sentre for energi eksport til kontinental Europa. 1,5 % av verdens samlede oljeproduksjon flyttes fra Nordsjøen til grunnfjellet ved Sture. Det er spektakulært når de store oljetankerne ligger til kai. Fra Kollsnes sendes det daglig gass til 50 millioner europeere i seks forskjellige land.

Og midt i dette fantastiske landskapet skal Sykkel-VM 2017 avsluttes den siste helgen av mesterskapet. Når over 200 av verdens beste syklister samles i Øygarden blir det et minne for livet.

Sykkel i Vest – Facebook

Sykkel i Vest – nettside

 

 

 

 

Innbyggere: 4.700

Ordfører: Børge Haugetun

 

www.oygarden.kommune.no

 

Besøksadresse

Øygarden kommunesenter

Ternhomvegen 2

NO-5337 Rong

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers