Hjem Hordaland

Hordaland

Hordaland er det tredje største fylket i Norge med 484.000 innbyggere. Hordaland er en region som består av kyst, fjord og fjell. Den 179 km lange Hardangerfjorden deler nesten fylket i to. Her finner vi også den flotte isbreen Folgefonna.

Hordaland består av 33 kommuner og Hordaland fylkeskommune har sitt sete og administrasjon i Bergen.

Med flere enn 100 nasjonalparker er Hordaland virkelig et sted for aktivitet og fine naturopplevelser. Hardangervidden er størst i sitt slag i Nord-Europa. Fruktblomstringen i Hardanger er også noe helt spesielt når den finner sted på våren.  Å sykle innover Hardangerfjorden på denne tiden av året er et syn for evigheten. Sykkelklassikeren Bergen-Voss går nettopp i dette flotte landskapet, og skal man delta på et turritt i Norge, da er det liten tvil om at Bergen-Voss er et godt alternativ.

Hordaland har en unik posisjon i det norske energimarkedet med Mongstad, Kollsnes og Sture lokalisert i fylket. Hordaland er også Norges ledende fiskeoppdrettsfylke.

Bergensregionen er samlingen av kommuner som omslutter Bergen. I vest finner vi Askøy, Fjell, Sund og Øygarden som er medarrangører av Sykkel-VM 2017.

FAKTA OG INFORMASJON

Innbyggere: 484 000

Fylkesordfører: Anne Gine Hestetun

www.hfk.no

Bergen-Voss går langs den vakre Hardangerfjorden.Foto: Tom Gulbrandsen, Twinhouse