Hjem Askøy

Askøy

Sykkel-VM 2017 starter på Askøy med lagtempo søndag 17.september. Den grønne øy-kommunen rett utenfor Bergen vil gi mesterskapet en strålende start i vakkert landskap.

Kontrastenes øy

Askøy kommune er en lang øy som strekker seg fra sørøst til nordvest mellom de to hovedledene inn til Bergen. I 1992 ble Askøy knyttet til fastlandet via Askøybroen. Beliggenheten nær Bergen har ført til mange endringer i bomiljø og næringsliv de siste ti-årene. Antall innbyggere har økt raskt, og Askøy er Hordalands største landkommune og blant de kommunene i Norge som har sterkest befolknings- og næringsvekst.

Askøy er kontrastenes øy. På østsiden finner du et frodig og «østlandsk» landskap, mens man i sør og vest finner bygder og områder som minner om sørlandsidyll. Helt nord åpner øyen seg opp som i Nord-Norge, og prikken over i-en blir den flate og historiske Valen på Herdla.

Herdla (Foto: Askøy kommune)

Aktiviteter og friluftsliv

På tross av vekst og tilflytting har Askøy beholdt mye av sitt opprinnelige preg. Typisk for øyen er de sterke bygdelagene med sitt rike organisasjonsliv. Mange har valgt å bosette seg på Askøy, bynært men samtidig landlig, med muligheter til å dyrke friluftsinteresser som fritidsfiske, båtliv, og turer i skog og mark. Friluftsområder finnes en rekke steder i kommunen samt et nett av oppmerkede turstier. Dersom en ønsker å benytte seg av tilbudene i Bergen tar det 10 – 15 minutter med enten båt, buss eller bil.

VM i seiling, NM i friidrett og Sykkel-VM 2017

Kulturtilbudene på Askøy er mange og kommunen har et rikt sang- og musikkliv og et aktivt idrettsmiljø. I de mange idrettslag gjøres det hver dag en stor innsats for at barn og unge skal få utvikle seg i trygge rammer. Dugnadsånden står sterkt, og takket være ildsjeler i idrettslagene har Askøy vært vertskap for flere større idrettsarrangement.

Sommeren 2015 var det VM i seiling, i 2016 ønsker Askøy friidrettseliten velkommen til NM, og i 2017 er det Sykkel-VM som står på menyen.

AKTA OM ASKØY

Innbyggere: 28.000

Ordfører: Terje Mathiassen

www.askoy.kommune.no