Bergen og bergensregionen

Bergen er en UNESCO verdensarvby, en Europeisk kulturby og inngangsporten til de norske fjordene. Byen og regionen er stolt av å få være vertskap for Sykkel-VM 2017.

Geografisk presentasjon

Bergen er Norges nest største by og “The Gateway to the Fjords of Norway”. Bergensregionen har en kystlinje med tusenvis av småøyer og et levende kystsamfunn. Sammen med de majestetiske fjordene gir dette et variert og spektakulært landskap. Man finner virkelig alt det flotte Norge har å by på i Hordaland. Bergen og bergensregionen er virkelig “Powered by Nature”.

Under Sykkel-VM 2017 er det øykommunene Askøy, Fjell, Sund og Øygarden som er samarbeidspartnere. De fire vestlige kommunene skjermer Bergen fra Nordsjøen, og de er vant til å leve av og med naturen. Til sammen vil de gi Sykkel-VM 2017 et stort innslag av den flotte norske kystkulturen.

Klimatiske forhold

Med nærheten til Nordsjøen og fjordene er Bergen og bergensregionen vant til en fin miks av værforhold. Fra de klare flotte høstdagene badet i sol til det herlige regnet, innbyggerne på Vestlandet lever i ett med naturen.

På grunn av Gulfstrømmen er klimaet på Vestlandet mildere enn man skulle anta ved å se på lengdegraden. Temperaturen i september ligger på nivå med kontinental Europa, og er på mellom 10-20°C. Høstfargene skaper en helt spesiell farge rundt byfjellene i Bergen, og Trip Advisor har kåret Bergen som en av verdens 10 vakreste byer å reise til om høsten.

Økonomiske karakteristika

Bergensregionen har verdensledende næringsliv innen:

  • Energisektoeren
  • Maritim sektor
  • Marin sektor
  • Opplevelser, kultur og reiseliv
  • Media og kulturbaserte næringer
  • IKT og finasiell sektor

Bergensregionen er en ledende kunnskapsregion med mer enn 30.000 studenter og 4.000 forskere. Her finner man Universitetet i Bergen, Norges Handelshøgskole (NHH), Høgskolen i Bergen (HiB), BI, Sjøkrigsskolen, Kunsthøgskolen og Arkitektshøgskolen.

RACE TO CELEBRATE

VELKOMMEN TIL BERGEN

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers