Pressemelding fra Bergen 2017

Følg oss på nettsiden www.bergen2017.no og sosiale medier:
   

Onsdag 20. september -
Individuelt Temporitt menn elite og Sykkel-VM for små og store 

I dag skrives et stykke historie i Bergen. For første gang i et tempo-VM skal rytterne gå i mål på toppen av et fjell. Avslutningen opp til majestetiske Fløyen vil bli noe helt spesielt. Edvald Boasson Hagen og Andreas Vangstad stiller til start.

 

Mount Fløyen har en gjennomsnittlig stigning på 9.1 %, og bakken vil drastisk forandre dynamikken i temporittet for menn elite. På de første 27.6 kilometerne vil alt handle om ren kraft, og tempospesialistene kan trå tunge gir med høy hastighet. På de siste 3.4 kilometerne endres alt! Bakken opp til Fløyen passer de ekte klatrerne. Etter den raske delen av løypen vil bare de aller beste evne å forandre rytme inn i den avgjørende stigningen opp til Fløyen.

 

Alle elever i 4.-10. klasse er invitert til å sykle den siste delen av rundløypen i Bergen. Med seg på turen får barna følge av ambassadør for Sykkel-VM, Thor Hushovd. Dette er en unik mulighet for barna til sette sitt preg på mesterskapet.

 

Etter barna har syklet av gårde, skal også de eldre til pers. Profiler som Knut Arild Hardeide (Krf), Johan Kaggestad (sykkelkommentator i TV 2), Vibekke Johannessen (daglig leder i Brann) og Vigdis Anita Gåskjenn (helsebyråd i Bergen) skal sykle eldre fra sykehjem i Bergen i rickshaw siste kilometeren av løypen.

 

Få også med deg aktivitetsparken i Nygårdsparken! Hver dag er det gratis aktiviteter og underholdning for hele familien.  

 

På kvelden blir det klassiske perler med Sjøforsvarets Musikkorps med solist. 

 

10.00-12.00 Alle Barn Sykler/ Sykehjemsrittet Start: Bryggen | Mål: Festplassen
13.05-17.25 Individuell tempo menn elite Start: Grieghallen | Mål: Fløyen
Påfølgende Medaljeseremoni Torgallmenningen
Påfølgende Pressekonferanse Grieghallen, rom Nina
14.00-18.00 Sykkel-VM Aktivitetspark Nygårdsparken
18.30-19.45 Konsert: Sjøforsvarets Musikkorps Torgallmenningen


 

 

Løype menn elite

Se dagens offsielle program

Se dagens kulturprogram
Last ned bilder
Se sitater fra dagens pressekonferanse

_______________________

I morgen er det «hviledag» for utøverne, og endelig skal hvermannsen få mulighet til å sykle i VM-løypen.  Publikumsrittet og «The Salmon Race» gir alle muligheten til å oppleve Sykkel-VM; hands on!
 

Bli med på ekskursjon til Søreide sykehjem på fredag, der de eldre deltar på sitt eget Sykkel-VM. Meld deg på og les mer!  

_______________________________________________________________________________________

Pressekontakt
Kommunikasjonssjef Toril Berle Schalck toril.schalck@bergen2017.no tlf. +47 938 13 731

st