pressemelding FRA BERGEN 2017

Følg oss på nettsiden www.bergen2017.no og sosiale medier:
  

Søndag 17. september -
Lagtempo-konkurransen åpner sykkel-VM!

Lagtempo for profflag vil bli en spektakulær og underholdende øvelse som vil gi den perfekte start på Sykkel-VM. Starten skjer på Ravnanger på Askøy der de har mobilisert alt som kan krype og gå for å gi oss en pangstart på Sykkel-VM.

I dag vil vi stifte bekjentskap med de beste profesjonelle lagene på tvers av nasjonene. Hvert lag består av seks ryttere, og det laget som bruker kortest tid på de 42,5 kilometerne fra Ravnanger til Festplassen, blir verdensmester. Kvinner og menn skal sykle de samme løypene. Lagtempo omtales ofte som den hardeste og mest intense øvelsen rytterne konkurrerer i. Rytterne sykler på hver sin temposykkel som er spesialtilpasset for å være så aerodynamisk som overhodet mulig.

400 brevduer sendes ut fra Ravnanger i det startskuddet går. Ved Florvåg skal de gjenskape norgeshistoriens største sjøslag, det blir vikinger og kystkultur med toradermusikk, kjipebinding for å nevne noe. Askøybroen blir dekorert av bunads og folkedraktskledde askøyværinger. Dette vil du ikke gå glipp av! Det er også mye annet som skjer, blant annet økumenisk gudstjeneste med salmesykling!
Jan Eggum og Oslo Strings entrer scenen på Torgallmenningen etter medaljeseremonien.

 

 

12:05-13:55 Lagtempo kvinner            Start: Ravnanger | Målgang: Festplassen
14.15 Medaljeseremoni Torgallmenningen
Påfølgende Pressekonferanse Grieghallen - Rom Nina
15:35-17:25 Lagtempo menn Start: Ravnanger | Målgang: Festplassen
17:45 Medaljeseremoni Torgallmenningen
Påfølgende  Pressekonferanse Grieghallen - Rom Nina
18:15

Konsert: Jan Eggum med Oslo Strings

Torgallmenningen

 

Se dagens offisielle program 

Se løypene

Se kulturprogrammet
 

I morgen er det Individuell tempo kvinner junior og individuell tempo menn under 23. Hver enkelt rytter er overlatt til seg selv, og den som bruker kortest tid mellom start og mål vinner rittet.
____________________________
Pressekontakt:
Kommunikasjonssjef Toril Berle Schalck toril.schalck@bergen2017.no tlf. +47 938 13 731