Strømprisene tiltar seg og tiltakene lar seg vente på. Næringsrådet i Bergen var tidlig på å kreve tiltak for bedrifter i Bergen

Bergen næringsråd foreslår:  

– Strømstøtte til bedriftene på nivå med private husholdninger  

– Støtte rettet mot vår region og andre regioner med tilsvarende prissjokk  

– Støtten må treffe små og mellomstore bedrifter som opplever de største utfordringene  

Det er veldig bra at lokale krefter jobber med å beskytte arbeidsplasser i Bergen og det er ingen hemmelighet at flere er svært misfornøyde med tiltakene fra regjeringen så langt. Så langt så har det kommet ordninger for å få tilskudd for å gjøre energitiltak på bygg og såkalte strømlån (bedriftslån). Dette gir noen få bedrifter litt hjelp men for alle mindre bedrifter som er leietakere og som ikke har mulighet til å søke om tiltak så er dette ganske så dramatisk. 

Strømprisene på Vestlandet har ligget litt under de ekstreme prisene på østlandet men fortsatt så er det helt kritisk for bedrifter over hele Norge å sikre stabile strømpriser. 

Østlandet bekymrer vestlandet 

På østlandet så begynner man nå å se at bedrifter begynner å gå konkurs eller avvikle før de går konkurs. Det er selvfølgelig gjerne ikke kun strømprisene som gjør dette men en kombinasjon av pandemien og høye strømpriser. En del bedrifter har nettopp kommet i gang skikkelig etter pandemien. 

Til vinteren så kan de ekstreme strømprisene nå Bergen og da er det viktig at man har tiltak klare slik at man sikrer arbeidsplasser og ikke minst bedriftene. Hvis man får høy arbeidsledighet og samtidig prisstigning så kan dette få svært alvorlige konsekvenser.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her