Fotballaget Brann er en av de mest tradisjonsrike fotballklubbene i Norge, og på 60-tallet var Brann landets beste fotballag med Roald «Kniksen» Jensen som stjernespilleren. Siden den gang har Brann opplevd noe medgang og mye motgang, men denne sesongen har ting virkelig gått skeis. Hvis ikke ting snus i de kommende kampene, kan denne sesongen bli en desperat kamp om å overleve i Eliteserien. Et nytt nedrykk fra landets øverste divisjon ville vært et stort nederlag for stolte bergensere, som alltid tenker at en klubb av Branns størrelse bør være med i tetstriden hver eneste sesong.

Tap, tap og flere tap

Slik har Eliteserien 2021 startet for Brann. Det hele har utspilt seg verre enn ethvert «worst case»-scenario, og det ble tap i alle de 6 første kampene. Det er som om man er på et online casino og spiller roulette, men kula alltid lander i rødt hvis du satser på svart, og på svart hvis du satser rødt. I den siste kampen før landslagspausen, fikk Kåre Ingebrigtsens menn endelig snudd skuta, og det ble en etterlengtet og imponerende 3-0-seier mot Strømsgodset. Spørsmål er om landslagspausen dermed kom på et beleilig eller ubeleilig tidspunkt for laget. Uansett har de fått ekstra tid til å gjennomgå sesongen så langt, og terpe på det som må forbedres.

Selv om angrepet ikke på noen måte har vært forrykende, er det forsvarsspillet som utvilsomt har vært den store akilleshælen for Bergens store stolthet så langt i sesongen, med hele 17 innslupne mål på 7 kamper. Seieren mot Strømsgodset var første gang laget holdt nullen denne sesongen, og det er veldig viktig at de kan fortsette den trenden.

Snillere kampprogram venter etter landslagspausen

Kampprogrammet som Brann ble utdelt da sesongen skulle settes i gang, var på ingen måte snilt mot laget. I de fem første kampene møtte Brann de fire lagene som alle ekspertene anser som favorittene til topplasseringene i år, nemlig Vålerenga, Molde, Rosenborg og Brann. Når laget ikke fungerte som det skulle i sesongstarten, var det dermed verst tenkelig motstand som stod på motsatt banehalvdel.

Den 13. juni sparkes ballen i gang igjen, og Brann starter med Sarpsborg, før de neste kampene byr på Odd, Haugesund, Lillestrøm, Kristiansund, Tromsø, Mjøndalen og Sandefjord. Det er en rekke med kamper som blir helt avgjørende for hvilken høst dette kommer til å bli for bergenserne. Ingen av disse 8 motstanderne anses å kunne hevde seg i toppen av tabellen, og det blir derfor kamper med ekstra viktighet, da man spiller mot direkte konkurrenter for å unngå de nedre plasseringene.

Brann har for øvrig sikret seg en ny midtstopper i norsk-luxembourgske Lars Gerson som har hele 75 landskamper for Luxembourg. Han har ikke spilt i norsk fotball siden 2011, men har mange år i Allsvenskan bak seg. Det blir derfor spennende å se om dette er spilleren som kan løse forsvarsproblemene Brann har hatt så langt i år.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her