Fotballaget i alle bergensere sine hjerter: Sportsklubben Brann (SK Brann), som regel kjent som Brann, har vunnet den øverste divisjonen i fotball i Norge: Eliteserien, 3 ganger. I skrivende stund ligger de rett over nedrykksplass på en 14. plass av 16 lag totalt. De to lagene som presterer dårligst over denne sesongen i Eliteserien, rykker ned til OBOS-ligaen. Brann rykket ned til OBOS-ligaen tilbake i 2014, etter å ha vært deltagere i Eliteserien i 31 strake år. Klarer laget fra Bergen å unngå nedrykk fra Eliteserien i år?

For å unngå nedrykk til OBOS-ligaen blir bortekampen mot Odd den 24. oktober meget viktig. Unibet har Odd som klare favoritter til å vinne kampen, dog. Kan Brann klare det? Hvis du har planer om å tippe på kampen, kan du vurdere å sjekke ut bonustilbudene til Unibet bonus Norway, blant andre.

Livsviktig uavgjort på overtid mot Stabæk

Søndag 17. oktober 2021 spilte Brann på hjemmebane mot Stabæk i en meget avgjørende kamp i nedrykksstriden. Begge lag kjemper om å unngå nedrykk denne sesongen og denne kampen ble nesten sett på som en «cupfinale». Stabæk startet kampen klart best og var allerede etter 60 spilte sekunder igjennom forsvaret til Brann og nære ved å score kampens første mål. Branns keeper, Lennart Grill reddet mesterlig. Det gjorde han derimot ikke da Stabæk fikk sin andre klare målsjanse, keeperen feilberegnet skuddet helt og ballen endte opp med å gå via hodet til Brann-keeperen og inn i eget nett.

Da andre omgang sparket i gang fortsatte den stort sett som den første, Brann hadde et stort spillemessig overtak. Likevel uteble de helt store målsjansene for vertene. I en oppstykket andre omgang jaktet Brann etter utligningsmålet, uten å lykkes. Men på overtid klarte innbytter Kasper Skaanes å redde et poeng for bergenserne. Målet kom fra 13-14 meter med et kjempefint skudd nede i hjørnet i nettmaskene. Med ett poeng beholder Brann kvalifiseringsplassen i Eliteserien med åtte serierunder igjen, kun et poeng foran nettopp Stabæk.

Eirik Horneland leder klubben Brann videre foreløpig

Tilbake i Juli varslet Branns styreleder Birger Grevstad om et styremøte, hvor stillingen til Brann sin daværende trener Kåre Ingebrigsten skulle vurderes. Møtet endte med at Ingebrigsten fikk sparken som Brann-trener. Det er fremdeles ikke klart hvem som blir klubben sin nye hovedtrener, assistenttrener Eirik Horneland fortsetter videre i klubben som hovedtrener foreløpig.

«Vi skrinlegger ikke prosjektet. Det er en samlet klubb som står bak, og dette prosjektet er ikke avhengig av en person. Vi ønsker at dette prosjektet videreføres, men med en annen tilnærming. Vi jobber med en ny løsning rundt trener allerede nå.», sier styreleder Birger Grevstad etter sparkingen.

«Vi har ansatte på kontrakt, som selv vet. Eirik Horneland har jo kontrakt med klubben, så dette har ingenting å si for hans stilling i klubben videre.», fortsetter han.

Sportssjef i Brann Jimmi Nagel Jacobsen leder jobben med å få på plass en ny hovedtrener for bergenklubben:

«Jeg har gjort meg opp noen tanker. Man bør alltid være forberedt på at noe sånt kan skje. Vi har flere kandidater som vi analyserer løpende og vurderer.», sier Jimmi Nagel Jacobsen.

Klarer Eirik Horneland å beholde jobben som hovedtrener om han berger nedrykk? Hvem vet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her