Det er et anerkjent faktum at tidenes beste norske fotballspiller, Ole Gunnar Solskjær, fikk en tung start på sin karriere som fast ansatt trener i Manchester United. Nå er det likevel en del ting som peker mot at han skal klare å avslutte sesongen 2020 med et trofé.

Cupene kan by på suksess

I de siste 10 kampene har United under Solskjær vist god form. Laget var majestetisk i første kamp i åttendedelsfinalen i Europaligaen. Motstanderlaget, LASK fra Linz i Østerrike, ble feid av banen. Solskjærs elever vant til slutt 5-0 i kampen som til alt overmål ble spilt på bortebane. Det synes å være en selvfølge at United kommer videre til neste runde.

I FA-Cupen er laget allerede klart for kvartfinalen, og motstander blir Norwich City. Kampen går borte, på Carrow Road. Det er overhodet ikke snakk om noen enkel kamp. Selv om Norwich har slitt i Premier League i år, og er blant favorittene til å rykke ned, har laget vært overbevisende i enkeltkamper. Og cup er jo cup, så alt kan skje. Mot en toppmotivert underdog som Norwich blir kvartfinalen like spennende og uforutsigbar som en runde rulett hos BuranCasino!

Allikevel er det ingen tvil om at United forventes å vinne den kampen. I semifinalen er alt mulig. De fleste store kanonene er fremdeles med. Lag som Arsenal, City og Chelsea er alle i kvartfinalen. Det er også Leicester som jo har vært i kanonform så langt i år. Ingenting er avgjort, bortsett fra at det vil bli intenst spennende for Ole Gunnar Solskjær og co. om laget hans bare klarer brasene mot Norwich.  

Ikke seriemesterskap for United i 2020

Det er ikke mulig for United å bli mestere i Premier League denne sesongen. Til det var den trege starten rett og slett for skadelig for poenghøsten. Laget sleit lenge med å finne flyten, og tapene ble for mange for et lag som skal ha ambisjoner om å kjempe i toppen.

Til tross for at det ikke blir noe gullkamp, kan United fremdeles berge seg til en tredje eller fjerdeplass. De to øverste plassene på tabellen har allerede blitt kapret av Liverpool og City. Bak dem følger Leicester og Chelsea. Ingen av lagene har i det siste vist fryktinngytende form. Klarer United å holde formen oppe, burde det ikke være umulig å ta igjen minst ett av lagene. Det hører jo med at United nylig banket City i Manchester-derbyet.  

Spillere tilbake fra skade til riktig tid

En viktig grunn til å tro at Solskjærs Unites skal klare å stå ut løpet i enten FA-Cupen eller Europaligaen, er at laget nå får to av sine store stjerner tilbake etter langtidsskader: Paul Pogba og Marcus Rashford. Hvis de to treffer toppformen i de neste cup-rundene skal det mye til for å stoppe dem. I tillegg gir den nye signeringen av Bruno Fernandes fra Sporting håp om et enda bedre lag. Fortsetter han sin imponerende form, er det mange grunner til å være optimistisk for Ole Gunnar Solskjær. Kanskje avslutter han en vanskelig sesong med minst en pokal!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her