Ferie og avkobling går hånd i hånd, og vi vet alle at ferien er svært viktig for oss. Ferien har som formål å gi arbeidstakerne en pause fra den vanlige hverdagen, frihetsfølelse og pause fra det daglige stresset. I ferien får hodet tid til å tenke på andre ting, og kjenne på ro. Vi har tatt en litt nærmere kikk på hvorfor ferien er så viktig den mentale helsen vår.

Lade batteriene

Vi deler ofte mennesker opp i to store overordnede kategorier: ekstrovertene og introvertene. Førstnevnte er mennesker som henter energi fra å være sammen med andre, som trenger å være sosial for å trives, og som blir stresset av å være alene. Introvertene derimot henter seg inn og er avhengige av å få sin alenetid for å kunne lade opp batteriene på nytt.

Når man har ferie har man anledning til å lade batteriene slik man selv har behov for, og man kan legge bort det man har av rutiner, daglige forpliktelser og aktiviteter.

Reise

Ikke alle velger å reise bort på ferie, fordi det blir for stille rundt dem, men de som velger å gjøre dette har ofte behov for å komme seg litt bort. Man kan ofte kjenne litt på at det er vanskelig å komme seg bort fra hverdagen hvis man fortsatt er hjemme og gjør de samme tingene, men hvis man reiser bort får man helt andre inntrykk. Det er viktig for vår mentale helse å kjenne på en avkobling, og denne avkoblingen er det individuelt hvordan man finner.

Noen finner det på ski i Alpene, mens andre finner det på en strand i Mauritius. Noen har behov for å feste ut alt stresset med hoppe på en restplass syden, mens andre trenger å ta en liten byferie i Bergen.

Mental helse

Det har blitt større fokus på mental helse de siste årene, og det er ingen tvil om at dette har mye å si for hvordan mennesker takler hverdagen. Vi lever i en tid og i et samfunn som krever enormt mye av oss, og det kreves at vi skal være tilgjengelige hele døgnet hver eneste dag.

Flere og flere velger faktisk å gå med telefonen konstant på lydløs nettopp fordi det evige maset går ut over helsen. Når man tar ferie, kan man tillate seg å være litt mindre tilgjengelig. Dette gjør at vi aksepterer å legge fra oss teknologien, og faktisk slappe skikkelig av.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her