Bergen er kjent for å ha et mildt og fuktig kystklima og med et snitt på 231 regnværsdager i året, er det ikke overraskende at ungdom foretrekker innendørsaktiviteter på fritiden. Det er dermed ingen overraskelse at byen med drøyt 280 000 innbyggere også har et stort utvalg av fritidsaktiviteter som er godt egnet for dårlig vær.

Byen ble grunnlagt i 1070 og er dermed ikke bare en av Norges største byer, men også en av byene med lengst historie. Bergen har et rikt utvalg av museer, opplevelser og underholdning som faller godt i smak både hos unge og voksne.

Akvariet i Bergen

En soleklar favoritt blant de unge er akvariet i Bergen. I mer enn 60 år har akvariet skapt opplevelser både for voksne og barn. Norges største akvarium lar deg komme tett innpå dyrene i sjøen og har raskt blitt byens favoritt både blant ungdom og turister. Her kan du utforske alt fra lokalt maritimt liv på nært hold, til å få se nærmere på eksotiske fisker og dyr fra tropiske klimaer langt unna bryggen i Bergen. I tillegg til spennende undervannsdyr kan du oppleve edderkopper, slanger, alligatorer og andre spennende dyr hele året!

VilVite vitenskapssenteret

VilVite er et spennende opplevelsessenter som setter vitenskapen i førersetet. Her kan du lære mye spennende fra de faste installasjonene eller spe på med ny kunnskap når det stadig oppdateres med nye utstillinger. Senteret tilbyr spennende muligheter til å utforske natur og grønn innovasjon, hjernen og tarmen, havstasjonen, energi og mange flere spennende emner. Dette er stedet å ta med de unge og la dem lære seg nye spennende ting gjennom aktivitet og innovativ læring.

Fløibanen

Det er få toglinjer i Europa som kan skryte på seg å ha hele 320 meter stigning på en seks minutters togtur, men Fløibanen i Bergen klatrer opp Fløyen hver dag hele året. Her kan du ta en magisk togtur opp fjellsiden, samtidig som du ser Bergen bli stadig mindre bak deg. Dette er togturen som får det til å krible godt i magen samtidig som det tilbyr en helt unik opplevelse og en utsikt vel verdt turen. Selv om online casino har gitt odds både på regnværsdager og fotball i Bergen, så er det dårlig odds å oppnå på punktligheten til Fløibanen. De to vognene Blåmann og Rødhette jobber jevnt og trutt gjennom hele året. Var seks minutter opp litt vel sakte? Da kan du benytte deg av den langt mer eksotiske transporten ned igjen via ZIP line i sommerhalvåret!

Vannkanten

Selv om Bergen muligens er en av Europas fuktigste byer utendørs, så er ikke byen komplett uten et skikkelig badeland. Hos Vannkanten i Bergen kan barna utforske flere spennende vannaktiviteter og ikke minst Norges lengste vannsklie på hele 120 meter! Skulle ikke vannsklie være noe for deg, kan Vannkanten også friste med boblebad, inne og utendørsbad og ikke minst en klatrevegg for de som virkelig ønsker en utfordring. Tar du turen til Vannkanten en helg, er faren stor for at du treffer på maskoten Duffe, som steller i stand både konkurranser og moro for barna hele helgen. Det er også mulighet for både vanntilvenning og svømmekurs hele året.

Bryggen

Sist, men ikke minst er Bryggen et spennende sted både for unge og voksne. Bryggen gir et spennende innblikk hvor du kan vandre gatelangs i den historiske delen av Bergen og oppleve byen slik den så ut under hansatiden. De trange gatene, fargerike husene og lange bryggene gir et spennende innblikk i hvordan en av Norges eldste byer fungerte som et knutepunkt i middelalderen og frem til moderne handel. Dette kan være en av de beste destinasjonene i Bergen når solen skinner og været tillater utendørsaktiviteter.

Byen med tusen muligheter

Det er liten tvil om at Bergen er byen som skinner uansett om solen er synlig eller ei. Byen med snart tusen års historie har en rekke aktiviteter som passer utmerket for ungdom både innendørs og i friskluft. Du kan velge å ta en eventyrlig togtur opp Fløyen eller kanskje du foretrekker å være i det varme vannet på Vannkanten? Skulle solen vise seg i denne ellers fuktige byen, kan det være et spennende eventyr å vandre gatelangs i den gamle Hansabyen på Bryggen i Bergen. Her kan du rusle gjennom trange gater og historiske hus hvor du får et innblikk i hvordan Bergen fremsto når Hansa-ligaen sto for det meste av handelen i Nord-Europa. Det er derfor liten tvil om at det skal være mulig å finne spennende fritidsaktiviteter som passer alle uansett hva slags vær som ligger over Bergen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her