En ny sesong i Eliteserien har bragt med seg den vante blandingen av skrekk og forhåpning til alle som har hjertet i Brann, Bergens stolthet. Uansett hva du har på følelsen, kan du tippe enten med hodet eller hjertet hos tippeselskaper som Rabona. Skal de rødkledte bringe heder og ære til byen og dens borgere? Eller er det duket for ydmykelse og skam? Du kan legge inn en kupong på det du tror er mest sannsynlig.

Forventningene før sesongstart var betydelige. I hvert fall i byen mellom de syv fjell. Mange erkebergensere rett og slett forlangte at 2020 skulle være året da SK Brann virkelig reiste kjerringa etter en forsmedelig dårlig 9. plass i serien i 2019. Det er neppe mange som strømmet til for å satse tungt på seriegull, men å tippe på en medaljeplass virket ikke hodeløst heller.

Flere spennende spillerkjøp

Kubben har hentet inn flere spennende nye signeringer. Robert Taylor var et sjeldent lyspunkt i en ellers grufull sesong for Tromsø IL i 2019. Det endte med nedrykk, og lynvingen Taylor ble kjapt snappet opp av Brann. Den finske landslagsspilleren har vist eminent teknikk og har skikkelig målteft.

Vegard Forren er potensielt sett en av seriens beste stoppere.  Han har 33 landskamper og mye rutine. Dessverre har han også slitt med en del personlige problemer. Får han ut alt han er god for i Brann, er han potensielt sett en fantastisk tilvekst.

Brann hentet også en spiller fra vrakgodset som var igjen etter at Lillestrøm i fjor rykket ned etter 45 år på øverste nivå. Det var den danske forsvarsspilleren Daniel Pedersen. Med solid rutine fra dansk toppfotball synes også han å utgjøre en klok investering.

Stallen i 2019 var bedre enn resultatene tilsier

Fra før har Brann flere spillere på blokka som burde være i stand til å prestere bedre enn fjorårets miserable resultater. Spissen Daouda Bamba fra Elfenbenskysten har fysikk og innsats som kan måle seg med landsmannen Didier Drogba. Han mangler mye må uttelling foran mål, men er ingen enkel motstander å bryne seg på.

Ghanesiske Gilbert Koomson er en av seriens beste midtbanespillere når han har dagen. Holder han jevnt toppnivå gjennom sesongen kan det være god grunn til optimisme i Bergen.

I tillegg har vi også klubblegenden Fredrik Haugen. Bergensgutten går inn i sin tiende sesong for Brann. Han har allerede godt over 200 kamper for laget, og har opplevd både opp- og nedturer så det rekker. Ingenting ville gledet fansen mer enn om Haugen fikk en braksesong i 2020.

Hva med treneren?

Det var mange som trodde det skulle være kroken på døra for Lars Arne Nilsen etter Branns uakseptable prestasjoner i 2019. Seriesølvet fra 2016, da han også ble kåret til årets trener, virket veldig fjernt i løpet av slitesesongen. Brann har imidlertid beholdt troen på treneren som har cupgull med Hødd på merittlisten.

Det har vært spekulert i at Nilsen sitter utrygt om ikke Brann får en god sesongstart. Så langt ser det lovende ut. Etter 5 kamper er fasit 3. plass i serien, med 3 seiere, 1 uavgjort og 1 tap. Det er absolutt godkjent. I Bergen krysses fingre for at formen holder seg videre fremover.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her