Kilde: Pixabay

Fotballklubben Sportsklubben Brann (SK Brann), som oftest kalt Brann, ble stiftet i 1908, og har vunnet den høyeste fotballigaen i Norge, Eliteserien, tre ganger. De siste årene har klubben vært gjennom både medgang og motgang, med ned nedrykk i 2014 etter hele 31 strake år som deltakere i Eliteserien. Året etter rykket klubben derimot opp igjen, og i 2021 etter signeringen av Kåre Ingebrigtsen har klubben et mål om å vinne seriegullet. Hva er klubbens sjanser for å heve seierspokalen i år?


Skuffende resultater så langt i sesongen.

På tross av Branns svært ambisiøse mål for sesongen, har ikke resultatene vært deretter. Med 8 spilte kamper den 14. juni siden sesongstart, har klubben hatt én seier, én uavgjort og seks tap, med til sammen 4 poeng. Det har gitt en foreløpig 15-plass av 16, noe som er en nedrykksplass. Bare Sandefjord ligger dårligere an. På motsatt side av tabellen ligger Bodø/Glimt, på en førsteplass, KBK på andreplass, og Molde og Rosenborg på en delt tredjeplass poengmessig. Bare to poeng skiller de fire topplagene. Ut ifra bet365 tipping resultater og tabellen fra fjoråret, er det stor sannsynlighet for at Bodø/Glimt stikker av med seieren. Det gjorde de også i 2020 etter en historisk sesong.

Ingen har tapt sine 6 første kamper i Eliteserien siden 2010. Det var derimot sånn Brann startet årets sesong til manges store misnøye. Laget har fått kritikk om at de må skape flere sjanser med helt annen struktur og dekning når de angriper, og at de dermed må gjøre noen grep snart hvis de skal henge med i seriespillet fremover, og ikke skal risikere å rykke ned i divisjon igjen.

Landscape, Bergen, Norway, Sky, Clouds, City
Kilde: Pixabay

Endringer i klubben med håp om forbedringer

Nylig har det blitt gjort flere endringer innad i Brann. Blant annet har Jimmi Nagel Jacobsen blitt klubbens nye sportssjef ifølge Nettavisen, etter flere år i danske Esbjerg. Han erstatter tidligere sportssjef Rune Soltvedt. Jacobsen har lang erfaring med fotball, og håper at ved å spille fremoverrettet fotball i fremtiden skal Brann igjen tilbake i toppen av norsk fotball, gjennom god utvikling av spillerne.

Samtidig har Brann gjort flere nye signeringer som de håper at skal kunne bidra til bedre resultater fremover. Disse hadde ikke muligheten til å delta i sesongens første kamper. Blant disse er midtstopperduoen Vieux Sane og Lars Krogh Gerson. Frem til nå har laget slitt defensivt, og med nye spillere i viktige posisjoner kan laget bygge opp en bedre sentrallinje i tiden som kommer. Det er også knyttet store forventninger og optimisme til 23-åringen Mathias Rasmussen som klubbens nye midtbaneanker.

I tillegg spilte laget nylig en treningskamp mot Øygarden. Etter denne kampen var treneren Kåre Ingebrigtsen bare sånn passe fornøyd med lagets innsats, men Moonga Simba skrev seg på scoringslisten på nytt. Det kan love godt for laget fremover. Det er viktig at Brann finner en god struktur og spillestil i tiden fremover. Selv om ingenting på tabellen er satt, ligger laget enn så lenge faretruende an til et nytt nedrykk, noe klubbens økonomi ikke kan takle over lengre tid. Man skal nok se langt etter en svært etterlengtet topplassering på tabellen, men med litt godt arbeid fremover kan nok Brann klatre på tabellen. Vi kan bare ønske hjemmelaget lykke til av alle våre hjerter!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her