Fysisk aktivitet er populært blant mange mennesker for å bygge musklene. Kondisjonstrening er også populært for å holde seg i form. Ofte vil mange også gå ned i vekt. Det er med andre ord flere forskjellige grunnlag for hvorfor en trener. I nyere tid har også det mentale spilt mye inn for mange.

Det er nemlig slik at fysisk aktivitet hjelper hjernen din på mange måter. Flere studier viser at det å være i aktivitet bekjemper depresjon, bedrer hukommelsen, og hjelper hjernen din å restituere bedre. Det gjør at du både sover bedre og får bedre konsentrasjon gjennom hverdagen, noe som mange aktiviteter krever. 

Poker er blant annet en morsom aktivitet som krever høy konsentrasjonen av deg, noe fysisk aktivitet altså kan hjelpe med. Det samme gjelder andre bordspill, eksempelvis sjakk, samt annen hjernetrim. Men det er ikke bare der hodet bør være på plass. I jobb og ellers i livet trenger en også god helse når det gjelder hjernen.

Bilde: Pixabay

Aktiver hjernen med aktivitet

Det virker kanskje ikke helt logisk, men fysisk aktivitet gjør at vi også aktiverer hjernen. Det er ikke bare hjernetrim som får hjernen i gang. Bak maskineriet i topplokket, finner vi nemlig mange kjemiske prosesser. De fleste av disse settes i gang ved at kroppen vår er i aktivitet.

Visste du at mangelen på aktivitet er et grunnlag for hvorfor så mange eldre sliter med hukommelsen for eksempel? Lav hjerneaktivitet kommer ofte av lav fysisk aktivitet, og dette er et klart tegn på at aldringsprosessen er i gang. Derfor er det viktig å være i aktivitet livet ut. 

Med høy aktivitet, så kan en faktisk også motarbeide alderdom. Det har ikke bare innvirkning på utseende, men i hjernebarken får en nemlig opp aktiviteten, noe som minimerer sjansene for at en begynner å glemme forskjellige ting.

Disse aktivitetene kan du bruke

En trenger ikke dra på treningssenteret for å jobbe med den mentale helsen sin gjennom fysisk aktivitet. Et godt tips er å bare investere i et par løpesko. Det finnes ikke noen bedre måte å komme seg i god form på, og løping er en perfekt aktivitet for hjernen din. Sykling er også et godt alternativ,  men kan være noe dyrere. 

Har du tilgang til en svømmehall, er dette et mer komfortabelt alternativ. Får du svømming inn i rutinen din, vil du helt garantert få god effekt av det. Organisert sport er også fint, da du føler at de andre drar deg med på trening de dagene du kanskje ikke har så veldig lyst til å dra.

Du trenger ikke nødvendigvis å delta i organisert idrett med masse konkurranser. For eksempel finnes det «oldboys-fotball», noe som er et flott alternativ for menn som er litt opp i årene. Det finnes også flere aktivitetsklubber som driver med jogging, sykling og andre organiserte aktiviteter for større grupper. 

Du blir hva du spiser

Enten du skal trene til en maraton, eller bare ha god helse, så er det viktig å kunne vurdere hva som er sunt og hva som er usunt. Du blir jo hva du spiser sies det. Spiser du bare fettete mat uten næringsstoffer, så vil du bli slapp og legge på deg. Det finnes så utrolig mange sunne alternativer der ute som smaker godt og som er bra for deg.

For eksempel kan du med sikkerhet spise frukt og grønt, og vite at dette er bra for hjernehelsen din. Prøv å bygg inn proteiner gjennom sunt kjøtt, og spis gjerne korn, nøtter og andre matvarer med fiber. Det viktigste av alt er at du sikrer et variert kosthold.

Maten skal jo tross alt smake –  det skal jo være noe som du gleder deg til . Da er det viktig at maten er variert, slik at du ikke blir lei. Samtidig skal du huske på at et variert kosthold også er viktig for helsen din generelt sett. Kroppen skal ha varierte næringsstoffer, og ikke det samme hele tiden.

Bilde: Pixabay

Sett i gang med aktivitet i dag!

Det første steget du bør ta er å planlegge hvilke aktiviteter du skal gjøre, når du skal gjøre dem, og hvem som skal bli med. Du har mange muligheter her, men ikke vent til dagen du skal trene med å velge. Da blir det ofte til at det ikke skjer. 

Vi anbefaler å heller planlegge godt i forveien, så du er rustet for dyst!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her