Norge er et sted der det gamle og det nye blandes sømløst, hvor du kan finne naturattraksjoner i nær distanse fra banebrytende kulturelle arenaer. Hovedstaden Oslo tilbyr mye liv og spenning, men hvis du foretrekker naturomgivelser kan du ta turen til snødekte fjell og fantastiske juv. Dette er kjent for å være Midnattsolens land, der dagene aldri slutter og solen er permanent på himmelen i noen deler av året, og det er også et av stedene i verden hvor du kan se nordlyset , et av de mest spektakulære naturlige lysene på jorden.

Selv om noen foretrekker å sitte hjemme og spille nye norske spilleautomater eller andre dataspill, anbefales det at du før eller siden tar deg tiden til å oppleve vårt vakre land. Det finnes et mangfold av fantastiske steder i Norge som burde oppleves, og et par Google-søk tar deg langt dersom du trenger flere forslag og inspirasjon.

I disse dager er reiser til utlandet begrenset grunnet coronasituasjonen, så hvorfor ikke utforske mer av vårt vakre land?

Hvorfor er Norge et populært reisemål?

Norge er et av de mest velstående landene i Europa, så du kan forvente fasiliteter av høy kvalitet hvis du reiser hit, for eksempel et godt utvalg av kollektivalternativer. Norge er også kjent for å være utrolig trygt, så det er et godt alternativ for kvinnelige solo-reisende som kan reise rundt i landet med letthet. Velsignet med en fascinerende historie, vil du absolutt ikke mangle aktiviteter her, fra museer til andre attraksjoner som isbreer. Du kan lære alt om den interessante vikingkulturen her, mens du også sjekker ut de moderne sidene av Norge som bugner av hver eneste sving.

Her er noen av de beste tingene du kan oppleve i Norge …

Ta en togreise med Bergensbanen

Lonely Planet: Bergensbanen er en av verdens beste togturer – VG

Norge har noen flotte togreiser som er omfattende og enkle å bruke, så en av de beste måtene å nyte landet er med tog.

Det er over 2000 kilometer med togspor her, og de naturskjønne reisene gjør at du får sett Norges omgivelser fra et helt annet perspektiv.

Noen av høydepunktene inkluderer Bergensbanen som tar deg med forbi Hardangervidda-platået samt Dovrebanen som går fra Oslo til Trondheim.

Utforsk Fløyfjellet

Fløibanen funicular - visitBergen.com

Hvis du vil ha den beste utsikten over Bergen, må du dra til Fløyfjellet, som er et toppunkt på 399 meter over bakken med utsikt over byen.

Hvis du føler deg lat, kan du enkelt ta taubanen til toppen som tar 8 minutter og gir deg utsikt over Bergen og dens bemerkelsesverdige fjorder.

I nærheten av toppen er det et utkikksområde, og hvis du ikke vil ha fløibanen, kan du alltid vandre til toppen og terrengsykkel på naboviltene.

Et annet stort trekkplaster her er Fløien Folkerestaurant som har tilbyr lokal musikk og mat.

Ta Hurtigruten fergen

Reis Bergen - Kirkenes - Bergen | Hurtigruten

En annen flott måte å få opplevd store mengder natur i landet på er å ta en tur med Hurtigruten-fergen som tar deg til noen av de mindre utforskede delene av Norge.

Navnet på fergene er hurtigrutene, og blant tilbudene av fergene kan du for eksempel ta en i Bergen og reise til Kirkenes. Dette vil gi deg et fantastisk cruize på 12 dager hvor du sannsynligvis kommer til å se mer av Norge enn du vanligvis ville ha sett i løpet av et år!

Underveis kan du imidlertid hoppe av og på noen av de naturskjønne havnene som Norge er kjent for.

Konklusjon

En av de beste måtene å ta for seg her er å bestille en tur som tar deg til alle de fineste stedene i regionen, slik at du ikke går glipp av noe.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her