TIRSDAG 19 SEPTEMBER

Dagens høydepunkt

Individuell tempo menn junior
Den 19. september skal menn junior ut i Bergens gater på sine resptektive temposykler. Norge stiller med flere ryttere på start, og Andreas Leknessund er en av de største favorittene. Start ved Grieghallen og målgang på festplassen. Se løypeinformasjon.

Individuell tempo kvinner elite
Etter medaljeseremonien for menn junior er det kvinner elite som skal sykle sitt temporitt. Det er mange om beinet, og det vil bli en knallhard kamp om medaljene. Se løypeinformasjon!

Konsert: Ausekarane
Ramsalt kystmusikk på fullt! Ausekarane, med Bjørn Jensen og Tor Endresen i spissen, tar med seg strilakultur og kystmusikk til Torgallmenningen og serverer reinspikka moro, en god porsjon galskap, og ikke minst et band med fantastiske musikere!

Transport

Vi anbefaler at du går, sykler, tar båt eller buss. Se Skyss sine VM-sider for detaljert informasjon transport og parkeringsmuligheter. Tilkomst og parkering med sykkel.

Dagens råd tirsdag 19. september

I dag vil det være kort avstand mellom utøverne, det vil si at det kan ta litt tid før du får krysset løypa. Det er lurt å planlegge ut fra dette. Hvis du tar kollektivtransport til Bystasjonen eller Jernbanestasjonen vil det være lett å bevege seg i sentrum uten å måtte krysse løypa altfor ofte.

Generelle råd

 • Å krysse løypa under et sykkelritt må styres nøye for at man ikke skal komme i veien for utøverne eller bli påkjørt av en servicebil. Det er løypevakter ved hvert eneste krysningspunkt, og de vet når det er trygt å krysse. Det er derfor viktig å lytte til beskjedene som gis av løypevaktene.
   
 • Alle som er på jobb i bybildet for Sykkel-VM er frivillige og er der for å sørge for at Sykkel-VM i Bergen blir skikkelig bra. Gi dem en high five eller en klem når du treffer dem!
   
 • Publikumsvertene i grønne refleksvester vet hvor det er «fullt», og de vet hvilke områder hvor man ikke kan gå som publikummer (f.eks Christies gate som man ikke kan krysse fra nord til sør pga mållinja; Festplassen hvor arrangøren har sitt tekniske område; og Strømgaten der alle bussene går). Publikumsvertene er der for å svare på spørsmål og for å sørge for at alle kommer seg dit de skal på beste mulige måte.
   
 • Moralen er: Er det fullt, trangt, og det går sakte å bevege seg fremover eller du står stille fordi køen ikke beveger seg? Snu og finn en annen vei dit du skal eller finn et annet sted langs løypa for å se rittet. Det blir en veldig hyggelig opplevelse for alle dersom alle respekterer byens trange gater og smug og aksepterer at man av og til må finne en rute rundt som kanskje er litt lenger.
   
 • I Byparken er det storskjerm som viser hele rittet. Her er det lov til å stå på gressplenene og det er plass til mange mennesker.
   
 • Har du barnevogn, sykkel, handlevogn, rullestol eller andre ting som ikke vil få plass på et smalt fortau når det står mange publikummere langs løypa? Tenk på dette før du går inn til de mest travle områdene, og henvend deg til publikumsvertene for råd. Det er et eget område tilrettelagt for rullestolbrukere i Småstrandgaten, og ikke lås fast sykkelen din til stolper/gjerder o.l – sykkelen kan bli en hindring for forbipasserende og skape problemer på et travlere tidspunkt, f.eks når alle skal hjem samtidig etter rittet. 

Vær ekstra observant på skilt og veiledning i disse områdene: 
Bystasjonen og Jernbanestasjonen
: For å ikke gå i veien for bussene og bybanen som frakter oss alle inn og ut til byen vil det ikke være mulig å krysse bybanesporet eller Strømgaten. I stedet vil du bli veiledet i disse hovedrutene til/fra kollektivtransport: 
1) Via Marken til Jernbanestasjonen, til og fra tog, Flybussen og busser som går fra Shuttlebussterminalen (ADO Arena)
2) Via undergangen mellom Lille Lungegårdsvann og Bergen Storsenter, til og fra Bystasjonen (buss), Bygarasjen, og til Bybanen ut av byen.

Kong Oscars gate er en smal gate med smale fortau. Fortauene vil på de travleste dagene bli helt fylt av publikummere. På et tidspunkt vil det ikke være plass til flere, og det vil ikke være mulig å gå forbi. Følg veiledning, og finn et annet sted å se rittet hvis det er fullt når du kommer.
Krysset Kong Oscargate-Vetrlidsallmenningen – Bra sted å se løpet, men kan fort hope seg opp med folk.

 

Mer informasjon

Last ned kart
Trafikkavvikling
Program
Kulturkalender

Main sponsors

Official Sponsors

Bergen 2017 Institutional Partners

Official Suppliers