De fleste bergensere vil nok si at alle turistattraksjonene i byen og nærliggende områder er verdt å oppleve, men hvilke attraksjoner er de beste? Det å avgjøre hvilken attraksjon som er best er naturlig nok en subjektiv sak, og folks personlige preferanser kommer til å spille en avgjørende rolle. Det man derimot kan se på, er hva folk flest anser som de beste attraksjonene. For å finne ut av akkurat det, har vi sett nærmere på hvilke attraksjoner som er rangert som de beste og mest populære på den anerkjente reiseportalen Tripadvisor.

Førsteplass: Fløyen og Fløibanen.

En av Bergens mest omtalte turistattraksjoner er Fløibanen – en kabelbane på skinner som tar deg opp til fjellet Fløyen. Det er tydelig av turister og besøkende lar seg imponerende av denne unike turen opp fjellet. 7900 av totalt 11900 anmeldelser har gitt opplevelsen toppscore. Mange lar seg imponere av utsikten fra toppen. Noe annet som folk tydelig setter pris på, er å ha valgmuligheten til å gå ned. Flere kommenterer at dette var noe av det beste med hele turen.

Andreplass: Stoltzekleiven

Stoltzekleiven er en relativt bratt tursti med steinlagte trapper bestående av ca. 722 trappetrinn. Dette er en av de mest populære turstiene i Bergens-området, og tilreisende setter tydeligvis også pris på denne sporty naturopplevelsen. 386 av 497 anmeldelser har gitt denne opplevelsen toppkarakter. Noe mener dette bør ses på mer som en treningsøkt enn noe annet. Hvis du ikke vil spille russisk roulette med helsa og ende opp helt utslitt underveis i sightseeingen i Bergen, kan Fløibanen være et bedre alternativ.

I likhet med Fløyen, kan du starte turen til denne turistattraksjonen rett fra sentrum av byen, noe som gjør at man ikke trenger å tenke på transport. Fra sentrum tar det kun 30 minutter å gå.

Tredjeplass: Troldhaugen

Troldhaugen er bedre kjent som det tidligere hjemmet til Edvard Grieg, og i dag fungerer det som et museum og konsertlokasjon for besøkende. Troldhaugen består av flere ulike deler, nemlig villaen, komponisthytten, ekteparets gravsted, samt museet og konsertsalen Troldsalen. Av 1100 anmeldelser hos Tripadvisor, har 700 av dem gitt Troldhaugen toppkarakter. Flere utenlandske besøkende kommenterer at de ikke hadde hørt om Grieg før, men at de uansett satte pris på besøket til Troldhaugen.
Troldhaugen ligger på Hop, som er en kort kjøretur med bil fra sentrum av Bergen. Man kan også ta bybanen.

Tenk på været før du avgjør hvilke attraksjoner du skal besøke

Det er ikke uten grunn at Bergen er kjent som den våteste byen i Norge. Regnet kan dessverre legge en demper på noen av turistattraksjonene du kan oppleve her. Hvis du har tenkt deg til Fløyen eller Stoltzekleiven, er det utvilsomt best å ta turen på en dag med god sikt. Regntunge byger og skyer kan gi relativt dårlig sikt fra toppen av disse attraksjonene. Det finnes uansett mange attraksjoner å velge mellom. De fleste turistattraksjonene som tiltrekker besøkende i Bergen, ser ut til å være godt likt. Det er positivt for byens rykte og for fremtidige besøkende.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her