Bergen er Norges nest største by. Husene ligger tett ved hverandre oppover de bratte åssidene rundt sentrum. Den moderne byen kan by på en god avveksling til fjordvandringer og den ville vestlandsnaturen. Bergen er en kombinasjon av en levende norsk historie, så vel som et yrende byliv, selv om byen i verdensmålestokk kan minne om en rolig bakevje.

Mange søker dette småby-preget, og byen tiltrekker seg årlig et stort antall utenlandske turister, så vel som norske skuelystne. De bergenske patriotene er stolte av byen sin, og byen har et levende og selvstendig kulturliv som resten av landet kan misunne dem. Spør man en bergenser på gaten så står man i fare for at de faktisk vil slå av en prat, slik som i de større metropolene på kontinentet. Dette kan være ganske sjokkerende for vanlige nordmenn, men vi kan forsikre om at dette ikke er farlig. Det er bare slik det er i Bergen.

Ti prosent av Bergens innbyggere er studenter, og dette har satt sitt preg på byen. Studenter har som kjent tid til å være oppe sent, og til å drikke mye øl, noe som har gitt Bergen en levende kulturscene, med mange konserter og et ytende uteliv. Dessuten kan bergensere skryte av at byen har flere teater, et av verdens eldste symfoniorkester, samt en helt ok fotballstadion.

Det er mye spennende å se i Bergen, og dersom du ønsker å oppleve alt burde du delegere flere dagers opphold i byen. Når du blir sliten og trenger å dra til hotellet for å en hvilepause kan du slappe med kasinospill fra Jackpot village. Er du riktig heldig kan du vinne premier som kan gå til flere opplevelser i en av Norges fineste byer!

Sentrum av Bergen har lange historiske røtter, og byen ble grunnlagt for rundt 900 år siden, på slutten av vikingtiden. Byen er også kjent som et viktig handelssentrum som i løpet av denne tiden forbandt den norske kysten med de europeiske storbyene. Bryggen er et minne om denne lange historien, og man kan se de gamle faktoriene stå tett i tett. Området er på UNESCOs verdensarvliste. Området er tilrettelagt for turisme, og man vil finne mange restauranter, puber og turist-forretninger her.

Bergen med utsikt

Den beste maten man kan få på en fjelltopp

Bergen-norway.2

Man har ikke besøkt Bergen før man har tatt turen opp på Ulriken. Her finner man også Sky:Skraperen, som fyller det høyeste utsiktspunktet over byen. Her kan man nyte noe av den beste maten som serveres på fjelltopper. Restauranten byr på alt fra kaffe til flotte middager, inkludert deilig grillmat. Det finnes også møtelokaler som egner seg for konferanser og selskap, og alt dette omgitt av vill natur og utmark.

Restauranten er folkelig og uformell på dagtid. Turgåere og mosjonister, turister og småbarnsfamilier blander seg på de mange bordene. Om man bare vil ha en liten matbit er det også mulig å få dette utover kvelden, hvis man henvender seg til kafeen.

Fløien Folkerestaurant

Et annet godt alternativ om man skulle bli sulten når man besøker Bergen er Fløien Folkerestaurant. Dette er en av Bergens mest særpregede restauranter, og i tillegg til en fremragende meny, bys det også på en nydelig utsikt over Bergen by. Kjøkkenet er variert, og man kan gjerne invitere med tilreisende på tradisjonell norsk mat. Det er en veldig enkel og god måte å vise frem både Bergen, og hva Norge har å by på. En minneverdig aften er garantert, men husk, det kan lønne seg å bestille bord i forveien.

Restauranten ligger ved Fløienbanen øverste stasjon, gode 320 meter over havet. Fløien er et yndet utfartssted bant bergenserne, og området ligger kun få minutters banefart unna Torget. Her har man tilgang på turterreng, med merkede stier og gangveier. Her unngår man bykjernens støy, og man kan se ned på andre mens man koser seg med maten. Utsikten er blant de beste i Bergen, og man har god oversikt over vågen, de små øyene, samt den fjerne Nordsjøen. Man får ofte nydelige solnedganger, og omgivelsene er som skapt for å imponere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her