Kilde: Pexels


Sykle med venner

Ja, det er artig å sykle alene, men det er enda artigere å sykle sammen. For deg som ikke er medlem av en sykkelklubb enda er det letteste å bli med noen du kjenner som allerede er i en, eller om dere er to – bli medlem samtidig. Dette gjør det noe lettere å føle seg som en del av gruppen mens man også har noen man kjenner allerede.

Om du verver en venn til din sykkelklubb bidrar du til framtiden til klubben gjennom deres medlemskap. Noen ganger får man litt igjen for det, men den største gleden kommer fra å bevare sykkelsporten i din del av landet. Det skal selvsagt også sies at de fleste sykkelgrupper er uformelle, og at det ofte blir organisert både korte og lange ritt over sosiale medier.

Trene med venner

De fleste treningssentre har et slags tilbud der du kan enten verve venner eller ta dem med deg et visst antall ganger. Å trene sammen kan ifølge vitenskapen gi dere et løft til å yte mer, øke motivasjonen og inspirere et langvarig resultat der trening blir prioritert i hverdagen. Samtidig kan det å trene som et par eller en liten gruppe også styrke deres forhold. Det er fordi serotonin, skilles ut i kroppen deres etter trening som en slags lykkefølelse. Gjennom repetisjon vil kroppen da kunne huske denne følelsen hver gang man sees.

Nettspill med venner

Det er få aktiviteter som er mer gøy enn å konkurrere med venner. I løpet av de senere tiår har videospill gradvis blitt mer og mer vanlig (og komplisert). Uansett hvilke spill du liker har de fleste spill har koder der du kan invitere en venn slik at dere begge får en bonus når du spiller med dem online.

Et eksempel på dette er kasinoer som gir deg tilbud som verv en venn der du får en sum å spille for, og dine venner får en hyggelig velkomstbonus. Den samme logikken gjelder med en rekke andre spill, også. For mange av oss var det i en stund dagligdags å få en drøss invitasjoner til Farmville blant Facebook notifikasjonene våre.

Kilde: Pexels


Veldedighet med venner

Flere organisasjoner i Norge opererer på landsbasis der du og dine venner sammen kan gjøre en forskjell i samfunnet rundt dere. I Norge finnes det mer enn 10 millioner medlemskap i over 100 000 forskjellige lag og foreninger. Noen er mer eksklusive enn andre, der man kun kan bli invitert om man kjenner en eller flere medlemmer allerede. Allikevel er ikke terskelen så høy som man ofte tror den er, og det har blitt stadig lettere å komme i gang uansett hvilken veldedig organisasjon eller forening vi snakker om.

Der vi før i tiden så annonser for disse organisasjonene i dagligvarebutikken eller i busskur finnes det nå sider for alt på nett. Enten dere vil hjelpe til på dugnad i nabolaget eller bli med i en mer organisert gruppe som jobber mot et spesifikt formål kan dere finne all informasjonen dere trenger på nett. Alt dere trenger for å begynne å gjøre noe sammen er å ta det første steget – uansett hvor dere vil eller hva dere vil gjøre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her