Dersom du liker å reise og utforske nye steder, men synes det kan bli litt kjedelig med soling ved bassengkanten og turistattraksjoner to uker i strekk, kan det være en idé å tenke litt utenfor den tradisjonelle ferieboksen og gå for et aktivt alternativ.

En stor bonus er at du slipper unna de berømte feriekiloene. Fotturer og skiferier har alltid vært populære, men det finnes alternativer for de som ikke er like begeistret for disse aktivitetene. Kanskje kitesurfing eller bikepacking er mer din greie?

Surfing og yoga

Det er utrolig populært med ferieturer der en kombinasjon av surfing og yoga står på timeplanen. Dette tilbys hos alt fra Cornwall i England og Moliets-et-Maa i Frankrike til Kerala i India og Oaxaca i Mexico. Det er til og med alternativer i Norge, for eksempel i Hoddevik på det vakre Vestlandet. Surfing og yoga gjør underverker for kropp og sjel. Det er bevist at yoga har en rekke positive helseeffekter, og er dessuten en utmerket treningsform for surfere som trenger balanse, ro og fokus for å møte bølgene på brettet.

Kitesurfing

Et annet alternativ for de vannglade er kitesurfing, eller kiting. Kitesurfing er en kombinasjon av surfing, wakeboarding og vindsurfing, og er perfekt for de som søker litt ekstra action på reisen. Kitesurfing er populært verden over, så du kan velge mellom destinasjoner som Danmark, Egypt, Portugal og Kroatia.

Du trenger ikke reise utenlands for skikkelig gode kiteopplevelser – det er faktisk flere gode muligheter i vårt langstrakte land både på vinterstid og sommerstid. På vinterstid er det snøkiting i Haugastøl og Norefjell som virkelig gjelder, mens du på sommerstid kan kite i hovedstaden eller Stavanger – sistnevnte er også populært kalt Norges kitemekka.

Kilde: Unsplash

Bikepacking

Bikepacking en kombinasjon av sykling og camping. Det er naturlig nok en svært minimalistisk form for camping, da du må frakte alt med deg mens du raser gjennom byer og ulendt terreng på sykkelsetet. Det er mange spennende og kreative steder å bikepacke, og du kan velge mellom destinasjoner som Italia, Frankrike, Colombia og USA. Dersom du foretrekker Norgesferier kan Bergen og resten av Vestlandet by på spektakulær natur og variert terreng. Selv om du definitivt ikke trenger være proffsyklist for å legge ut på bikepacking, kan det være greit å ha unnagjort noen mil på sykkelen før avreise, slik at turen blir mer fornøyelig og mindre smertefull. Ferier skal tross alt nytes.

Kilde: Unsplash

Trugetur

Trugeturer er perfekte for de som vil utforske vakre vinterlandskaper, men ikke er spesielt selvsikre med ski på bena og derfor aldri var spesielt begeistret for turene i påskefjellet. Du har selvfølgelig en rekke fantastiske alternativer for trugeturer i Norge, for eksempel Trolltunga, men dersom du vil oppleve andre land på truger er også Bulgaria, Frankrike og Italia populære destinasjoner.

Det er fantastiske muligheter for aktive ferier enten du foretrekker sol, vann og strand eller kulde, snø og fjell. Kanskje du fant inspirasjon til neste tur her?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her